Abone Ol

Atatürk hakkında iğrenç iddialar ortaya atan sözde tarih programına soruşturma açıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bir televizyon kanalında yayınlanan programda, Atatürk'e hakaret edildiği gerekçesiyle soruşturma başlattı.

Atatürk'e hakarete Savcılıktan soruşturma

TV Net’te yayınlanan “Derin Tarih” programında Atatürk'e hakaret edildiği gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafında soruşturma başlatıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, "Tvnet'te yayınlanan Derin Tarih adlı programda Atatürk'e hakaret edildiği iddiası üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı" denildi.

NE OLMUŞTU?

TVNet’te yayımlanan “Derin Tarih” isimli programda Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi kızı Afet İnan hakkında skandal sözlere imza atıldı.

“Derin Tarih” dergisinin Latife Hanım konulu bu ayki sayısının işlendiği “Latife Hanım Çankaya’nın ikinci first lady’si miydi” sunuşuyla hazırlanan programda, Afet İnan hakkında skandal ifadelerde bulunuldu.

Programın konuğu Süleyman Yeşilyurt, Afet İnan’ın aile geçmişinden ve babasının mesleğinden yola çıkarak kendisinin “manevi evlat olamayacağını” iddia etti ve “Mustafa Kemal İzmir’de bir müsamerede Afet İnan’ı görür. Afetin İnan’ın alımlı çalımlı halini görünce babası Ziraat Müdürü İsmail Hakkı Bey’i çağırtılar, der ki ‘Ben kızınızı manevi evlat almak istiyorum’. Şimdi burada doğruları konuşmak lazım. Manevi evlat kimdir? Bakıma muhtaç, tahsile muhtaç ama bu bir Ziraat Müdürü’nün kızı, bir dönem de milletvekilliği yapmış. Hem ziraat müdünün hem milletvekilinin kızını almak, el vicdana koyacağız. Afet İnan Latife Uşşakizade’den sonra Çankaya’nın çağlayanıdır. Afet İnan hiçbir zaman manevi evlat değildir, Çankaya’nın nikahsız firts lady’sidir.” ifadelerini kullandı.

Program sunucularından, Akit yazarı Yavuz Bahadıroğlu’nun İnan’la ilgili olarak “Güzel miydi” sorusunu sorması üzerine, programın diğer sunucusu Mustafa Armağan ise “Gençliğinde güzeldi ancak sonradan şişmanlıyor” şeklinde cevap veriyor.

Mustafa Armağan ayrıca, İnan’ın “Atatürk’ün manevi kızı olmadığı tezini” 2012 yılında yaptığı Çankaya Köşkü gezisinde Atatürk’ün ve Afet İnan’ın yatak odalarının yerleri ve İnan’ın bir davette Atatürk’ün karşısında oturmak istemesi üzerinden tahminlerde bulunarak destekliyor.

Program esnasında bir skandal da ekrandaki KJ’de yer aldı. Söz konusu programda, yazıyla “M. Kemal’in gönül galerisi” ifadeleri görülüyor.