Abone Ol

Anıtkabir'deki 23 Nisan törenine kimler katılmadı?

23 Nisan dolayısıyla Anıtkabir'de yapılan anma törenine kimler katılmadı?

Anıtkabir'deki 23 Nisan törenine kimler katılmadı?

Ankara Anıtkabir'de 23 Nisan töreni başladı... Türkiye Büyük Millet Meclisi 97 yaşında... Devlet protokolünden önce çocuklar Atatürk'ün huzuruna çıktı. Yoğun kar yağışı yüzünden minikler okullarına gönderildi. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli ve Meclis Başkanı İsmail Kahraman katılmadı. Meclis adına mozoleye Ahmet Aydın çelenk bıraktı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) sabah saatlerinde yapıldı.

Anıtkabir'deki 23 Nisan törenine kimler katılmadı? - Resim: 1

Meclisteki törenler Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başladı. TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Cumhuriyet'in haberine göre Aydın, Anıtkabir Özel Defteri'ne şu ifadeleri yazdı:

“Türkiye Büyük millet Meclisinin ilk Başkanı Aziz Atatürk, devletimizin yeniden bağımsız olmasının, milletimizin hürriyetine kavuşmasının karargahı görevini üstlenen Türkiye Büyük Millet Meclisi bu yıl 97. yılına girmiş bulunmaktadır. Sevinçliyiz, gururluyuz. Haçlı ittifakının saldırılarına boyun eğmeden, istiklale olan inancınızı bir an olsun kaybetmeden milletimizin istikbalinde liderlik görevini üstlendiniz. Milletimiz emperyalist işgale karşı sizin komutanızda verdiği eşsiz mücadele ile nesiller boyu övünçle anlatılacak büyük bir destan yazdı. Hür ve bağımsız bir şekilde yaşadığımız bir ülkeye kavuşmamızda yaptığınız hizmeti dünya durdukça hep hatırlayacağız. Türkiye Büyük Millet Meclisinin 26. dönem üyeleri olarak hedefimiz devletimizin ve milletimizin ilelebet payidar kalmasına hizmet etmektir. Kurucusu olduğunuz Meclisimiz mirasınızı güçlendirerek geliştirecektir. Türkiye Büyük Millet Meclisimiz dayanışma içinde daha güzel yarınlar için çalışmalarını sürdürecektir. Emanetiniz ehil ellerdedir. Ruhun şad olsun.”

Daha sonra saygı duruşunda bulunulularak, İstiklal Marşı okundu. Törene TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TBMM Başkanlık Divanı üyeleri, CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay ve Özgür Özel ile milletvekilleri katıldı.

Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katılırken; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı İsmail Kahraman ve MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin yer almaması dikkat çekti.