Abone Ol

Android'i hackleyene 720 bin lira ödül

Google'ın Android'i hack'leyenlere 200.000 dolarlık ödül vadetmişti, ancak...

Android'i hackleyene 720 bin lira ödül

Google'ın Android'i hack'leyenlere vadettiği 200.000 dolarlık ödül (yaklaşık 720 bin TL) görünüşe göre kimseyi ikna etmedi Bundan yaklaşık 6 ay önce, Google mobil işletim sistemi Android'i sadece telefon numarası ve e-mail adresi ile uzaktan hack'lemeyi başaran ilk araştırmacıya 200,000$ ödül vereceğini açıklamıştı. Ancak kimse bu yarışmaya katılmadı.

İlk bakışta bu şirketin ne kadar güvenli bir işletim sistemi geliştirdiğini düşünmenize sebep olabilir, ancak bu şirketin düzenlediği Project Zero Prize yarışmasının niye bu kadar az ilgi çektiğinin gerçek açıklaması değil. Daha en başlarda, insanlar kullanıcı etkileşimine dayanmayan uzaktan hack'leme zinciri için 200.000$ ödülün çok az olduğunu söylemişlerdi.

GOOGLE BU DURUMU KABUL ETMEK ZORUNDA KALDI

Hürriyetin haberine göre kullanıcılardan biri, yarışmanın orijinal blog gönderisine şu yorumu bırakmıştı: "Eğer biri bu yarışmayı kazansa bile, başka bir şirket bu açık için çok daha fazla para ödeyecektir."

Google bu durumu kabul etmek zorunda kaldı ve bu hafta blog gönderisine bıraktığı notta şirket "ödül miktarı özellikle kazanmak için bulunması gereken açıkları düşündüğünüzde oldukça az" dedi.

Zimperium'un yöneticisi ve kurucusu Zuk Avraham da şu açıklamayı yaptı: "Uzaktan ve desteksiz şekilde bulunması gereken bu açıklar oldukça karmaşıktır ve yüksek miktarda hayal gücü gerektirir. 200.000$ kesinlikle yeterli bir ödül değil."

Google'ın bu başarısızlığına rağmen, şirket halen hata bulanları ödüllendirme konusunda birinci konumda ve hem yazılım hem de online hizmetler alanında en başarılı güvenlik ödülü programları düzenlemiş durumda.