Erzurum'da etkisini sürdüren yağış nedeniyle kar kalınlığı yarım metreyi geçti. Meteoroloji 12’nci Bölge Müdürlüğü verilerine göre; Yakutiye'de kar kalınlığı 58 santimetre olarak ölçülürken Aziziye'de 32 santimetre, Palandöken'de 30 santimetre oldu. Palandöken Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 260 santimetreye ulaşırken, Konaklı'da 177 santimetre olarak ölçüldü.

Kırsalda 1 metreye ulaşan kar kalınlığı nedeniyle bin 167 kırsal mahallenin yolu ulaşıma kapandı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, kapanan yolları açmak için çalışma başlattı.
Karaman, Safranbolu ve Kapadokya karla kaplanırken, Erzincan'da kar yağışının ardından belediye ekipleri, kar temizliği başlattı. Ekipler, cadde, sokak ve kavşaklarda kar temizleme ve tuzlama faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor. Bitlis'te etkili kar yağışı nedeniyle 304 köy ve mezra yolu ulaşıma kapanırken, kentte kar kalınlığı 70 santimetreyi buldu.
Hakkari'de bir mevsim
Hakkari'de gece saatlerinde aralıklarla yağan ve sabah saatlerine kadar devam eden kar yağışı nedeniyle kent genelinde 71 köy ve 139 mezra yoluna ulaşım sağlanamıyor. Kapanan yolların açılması için İl Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekipleri, çalışmalarını sürdürüyor. Kar yağışının en etkili olduğu Yüksekova'da kar kalınlığı 30 santimetreyi aştı. Belediye ekipleri, ilçe merkezinde trafikte aksama yaşanmaması için kar temizleme çalışması yaptı. Kar yağışı nedeniyle park halindeki araçlar kara gömülürken, parklarda güzel görüntüler oluştu.
