Abone Ol

Anadolu Efes Ukrayna'daki Üretimlerini Durdurduğunu Açıkladı

Türk şirketi Anadolu Efes, Ukrayna'daki bira fabrikalarında üretim ve satış operasyonlarının durdurulduğunu açıkladı.

Anadolu Efes Ukrayna'daki Üretimlerini Durdurduğunu Açıkladı

Rusya ordusunun Ukrayna'nın doğusundaki Donbas bölgesine başlattığı operasyon sonrası Ukrayna genelinde sıkıyönetim ilan edildi. Operasyon sonrası bölgede faaliyet gösteren Türk şirketleri de yaşanan krizden etkilenmeye başladı.

ÜRETİM VE SATIŞ DURDURULDU

Anadolu Efes’ten Bloomberg’e yapılan yazılı açıklamada şirketin bu sabah itibarıyla Ukrayna’daki bira fabrikalarındaki üretim ve satış operasyonlarının durdurulduğu belirtildi.

Açıklamada, “Ukrayna’da Chernihiv, Kharkiv ve Mykolaiv kentlerinde üç fabrikamız ve yaklaşık 3 bin çalışanımız bulunuyor. Birinci önceliğimiz çalışanlarımızın güvenliğini sağlamak. Bu konuda mümkün olan tüm önlemleri aldık” ifadeleri kullanıldı.

Ukrayna'daki 200 civarında Türk mağazası kepenk kapattı

Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki Donbas bölgesine askeri operasyon başlatması, ülkedeki Türk hazır giyim mağazalarını da etkiledi. Aralarında LC Waikiki, Colin’s, English Home gibi markalarında bulunduğu birçok Türkiye menşeli şirket, Ukrayna'daki 200 civarında mağazasını güvenlik nedeni ile kapattı.

Dünya'dan Yener Karadeniz'in haberine göre, alıveriş merkezleri konuyla ilgili markalara yazı gönderirken, firmaların yeni mağaza açılışlarını da askıya aldıkları öğrenildi. Ukrayna'da Colin’s’in 70, LC Waikiki’nin 50 civarında ve English Home’un ise 33 mağazası bulunuyor.

Colin’s’in Ukrayna’da 70 civarında mağazası mevcut. 22 yıl önce Ukrayna pazarına giren firmanın ülkede 25 bin metrekare satış alanı var. Mağazalar ülkenin 30’dan fazla şehrinde yer alıyor.

LC Waikiki'nin ise Kiev, Çernigov, Jitomir, Harkov, Lviv, Dnipro, Krivoy Rog, Zaporijya, Odessa ve diğer şehirlerde 50’ye yakın mağazası var. Firma 2023’e kadar ülkede 60 mağazaya ulaşmayı planlıyordu.

English Home’un Ukrayna’daki mağza sayısıysa 33.