Abone Ol

Ana haber reytingden çıkarılsın önerisine ret

Başbakan Binali Yıldırım’ın “Ana haber bültenleri reyting ölçümünden çıksın” talebi karşılık bulmadı.

Ana haber reytingden çıkarılsın önerisine ret

Ana haber bültenlerinin geniş kitlelere ulaştığını belirten Yıldırım, bültenlerde katliam, kaza, cinayet gibi adli olaylara ‘uzun uzun’ yer ayrıldığını söylemiş ve bu durumun ‘reyting kaygısı’ndan kaynaklandığını vurgulamıştı.

Yıldırım, reyting ölçümlerinden ana haber bültenlerinin çıkarılması halinde rekabetin kalkacağına ve böylece daha doğru bir içerikle haber yayını yapabileceğini eklemişti.

‘Haber değeri taşıyan her şey bizim için önceliklidir’

Cumhuriyet’ten Sinan Tartanoğlu’nun haberine göre Yıldırım’ın talimatıyla Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) dün Ankara’da televizyon kanalları haber yöneticileriyle bir araya geldi.

Toplantıda, RTÜK Başkanı İlhan Yerlikaya, ana haber bültenlerinin reyting ölçümünden çıkarılmasını istedi.

Planlananın hayata geçmesi durumunda Türkiye’nin ‘dünyaya rezil olacağını’ belirten televizyon yöneticileri, haber bültenlerinin reytinglerinin sıfır gözükmesinin kimseye anlatılamayacağını belirtti.

Haber yayıncıları “Haber bültenlerini reyting ölçümlerinden çıkarırsanız, patronlar haberden vazgeçer, haber birimlerinde çalışanlar işsiz kalır. Haber ajanslarında çalışanlar da işsiz kalır. Haberden vazgeçemeyiz. Haber değeri taşıyan her şey bizim için önceliklidir” yönünde uyarılarda bulundu.

‘Türkiye’de hiçbir şey olmamış gibi davranamayız’

Habere göre toplantıda bulunan TRT yöneticisi dahi öneriye karşı çıktı.

‘Kanalların kimliğinin diziler değil haber bültenleri olduğunu’ belirten televizyon yöneticileri, çocukların bu yayınlardan çok etkilendiğinin söylenmesi üzerine de, “Haberin hedef kitlesi çocuklar değildir” itirazında bulundu.

Yayıncılar, “Türkiye’de hiçbir şey olmamış gibi davranamayız” görüşünü de dile getirdi.