Abone Ol

Aman Dikkat!!! Erkeklerin korkulu rüyası Bereket Tanrısı hastalığı nasıl yayılıyor???

Kendinden büyük penisiyle heykelcikleri satılan Yunan mitolojisindeki Bereket Tanrısı adını taşıyan hastalık "Priapizm" erkeklerin korkulu rüyası oldu!!!

Aman Dikkat!!! Erkeklerin korkulu rüyası Bereket Tanrısı hastalığı nasıl...
Anadolu'nun turistik yörelerinde kendinden büyük penisiyle heykelcikleri satılan Yunan mitolojisindeki Bereket Tanrısı Priapos, günümüz tıbbında erkeklerin "sürekli ereksiyon halinde yaşama" hastalığına da adını verdi. "Priapizm" hastalığı, tedavi edilmezse cinsel organın çürümesine yol açıyor.

"Priapizm" rahatsızlığı, attan ya da inşaattan düşme, otomobil kazaları, anemi, lösemi ve ereksiyon bozukluğunda kullanılan ilaçların yanlış doz ayarlaması sırasında ortaya çıkıyor. İlaçlar birdenbire yüksek dozda alındığında hastanın penisi sürekli ereksiyon halinde kalıyor. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Üro-Androloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Halim Hattat, özellikle de ereksiyon sorunu yaşayıp penisi sertleşmeyen hastaları uyardı.

Çünkü bu hastalar doktor sözü dinlemeyip yüksek doz ilaç aldığında penislerinde cinsel ilişkiden sonra bile ereksiyon bitmiyor. Erkeklerin uzun süre ereksiyon yaşamadıkları için penislerinin bu durumundan gurur duyduklarını belirten Hattat, şunları söyledi:

"Hatayı da burada yapıyorlar, doktora gelmiyorlar. Oysa 6 saat içinde doktora başvurmaları lazım. Damar sertliği ve şeker hastalığı olanlarda, kirli kan penis içindeki dokularda birikiyor. Dokular kısa sürede öldüğünden peniste nekroz (doku çürümesi) oluyor."

KİRLİ KAN ÇÜRÜTÜYOR

Normal ereksiyonda damarlar gevşiyor, temiz kan penise doluyor ve penis sertleşiyor. Kirli kan da vücut dolaşımıyla atılıyor. Priapizm'de ise damarlar sürekli gevşek durumda kaldığından penisin içine dolan kan atılamıyor. Dokuların canlılığı bozuluyor ve çürüme başlıyor. Hastalar çok şiddetli ağrılarla doktora başvuruyor. Penise dolan bu kan doktor tarafından enjeksiyonla boşaltılıyor. Enjeksiyon yetersiz kalıyorsa penisin içinde ameliyatla kanal açılıyor.