Abone Ol

Fahrettin Altun’un Yardımcısı Tarzanca Kıvamındaki İngilizcesiyle Alay Konusu Oldu

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un SETA kökenli yardımcısı Çağatay Özdemir'in İsrail ile ilgili paylaştığı videodaki beden dili ve İngilizce konuşma şekli sosyal medyada gündem oldu.

Altun’un Yardımcısı Tarzanca Kıvamındaki İngilizcesiyle Alay Konusu Oldu

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un kendisi gibi Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) araştırmacısı olan yardımcısı Çağatay Özdemir, Twitter’dan paylaştığı videoyla gündem oldu.

Çağatay Özdemir, İsrail'in Gazze’de uluslararası medya kuruluşlarının yer aldığı binayı bombalamasını eleştirdiği videosundaki jest, mimik ve İngilizcesiyle sosyal medya kullanıcılarının dikkatini çekti.

Sağ kulağında kablosuz kulaklık bulunan ve davranışları Berat Albayrak'a da benzeyen Özdemir’in konuşma biçimi, açıklamayı prompterdan okuduğu yönünde izlenim uyandırdı.

Sosyal medya kullanıcıları Özdemir’e neden böyle abartılı hareketler yaptığını sorarken, bazı kullanıcılar da Özdemir’in konuşma tarzını Hitçeye benzetti.

Bir kullanıcı “İlk defa Hint aksanıyla İngilizce konuşan bir Türk görüyorum” diye yazdı. Başka bir kullanıcı ise “Eller ve dişler dikkat dağıtıyor. Berbat bir vücut dili. İngilizce telaffuz lise hazırlık sınıfı düzeyi yakışmıyor” ifadelerini kullandı.

Aynı zamanda UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Üyesi ve İlim Yayma Cemiyeti Kayseri Düşünce Akademisi Yöneticisi de olan Özdemir’in, Dumlupınar Üniversitesi’nde lisans ve yüksek lisansını kamu yönetimi bölümünde tamamladıktan sonra, Saint Joseph’s University/USA ELS Language Center’da Akademik İngilizce üzerine çalışma yaptığı öğrenildi.

Özdemir doktorasını ise Marmara Üniversitesi Ortadoğu ve İslam Ülkeleri Araştırmaları Enstitüsü, Ortadoğu Siyasi Tarihi ve Uluslararası İlişkileri Anabilim Dalı’nda yaptı.