ABD Merkez Bankası'nın (Fed) beklenen faiz indirimini gerçekleştirmesi, gelecek yıl için 1-2 ek faiz indirimine kapı aralaması ve aylık 40 milyar dolarlık bono alım programını duyurması, dolar endeksinde zayıflamaya yol açtı. Bu gelişmeler, başta altın olmak üzere kıymetli metallere alım getirdi.
Cuma günü yapılan işlemlerde ons altın 4.353 dolara kadar yükselerek tarihi zirve olan 4 bin 381 dolara yaklaşmış, günün ilerleyen saatlerinde ise sınırlı kar satışlarıyla birlikte fiyatlarda hafif geri çekilme yaşanmıştı.
ONS VE GRAM ALTIN
Yurt içinde ise altın fiyatları yukarı yönlü seyrini sürdürüyor. Spot piyasada 15 Aralık 2025 tarihli işlemlerde gram altın, TSİ 07.15 itibarıyla 5.941 TL seviyesinden güne başladı. Kapalıçarşı’da sabah saatlerinde fiziki gram altın satış fiyatı 6.000 TL’yi, çeyrek altın satış fiyatı ise 9.772 TL’yi gördü.