Abone Ol

Altılı Masada Abdullah Gül'ün Adaylık Bombası

Abdullah Gül'ün Millet İttifakı'nın adayı olacağı iddiaları siyaset kulislerini hareketlendirdi. Gül'ün adaylık çalışmaları hakkında bilgilerin kendilerine de geldiğini söyleyen AK Partililer, bomba bir iddiada bulundu.

Altılı Masada Abdullah Gül'ün Adaylık Bombası

Seçimler yaklaşırken temaslarını artıran Abdullah Gül'ün Kılıçdaroğlu'nun adaylığının önüne geçmek için İYİ Parti ile temasta olduğu gündeme düşmüştü. Son olarak AK Partili isimlerden gelen açıklamalarda ise, “Bizce Kılıçdaroğlu aday olmayacak. Gül ya da başka biri aday olarak gösterilecek." denildi.

Aydınlık'ın haberine göre; 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Millet İttifakı'nın adayı olacağı iddiaları Ak Parti içinde de konuşuluyor. Aydınlık’a konuşan üst düzey Ak Partili yöneticiler, Kılıçdaroğlu’nun adaylığının altılı masada kabul görmesinin zor olduğunu belirttiler.

AK PARTİ'DEN GÜL İDDİASI

Gül’ün adaylık çalışmalarının bilgisinin kendilerine de geldiğini ifade ettiler. Ak Partililer, “Gül adaylığı zorluyor. Seçilmesi imkansız. Bizce Kılıçdaroğlu aday olmayacak. Gül ya da başka biri aday olarak gösterilecek. Gül’ün ya da Kılıçdaroğlu’nun adaylığı işimize gelir.” dediler.

İYİ PARTİ İLE KILIÇDAROĞLU'NU ADAYLIKTAN VAZGEÇİRME GÖRÜŞMESİ

Gül’ün İyi Partili bir vekille uzun görüşmeler yaptığı iddiaları gündeme oturmuştu. Gül görüşmelerde “Kılıçdaroğlu çok kararlı görünüyor. Adaylıktan vazgeçirmenin tek yolu sağ partilerin aday çıkarması.” cümlelerini kurmuştu. Gül, “Ben Ali’yi (Babacan) ikna ederim. Temel Bey’le de görüşürüm. Siz de Ahmet Bey’i ikna edin.” şeklinde konuşarak kendi adaylığının da tartışılmasını istemişti.

ALTILI MASADA YEDİNCİYE SOĞUKLUK

Meral Akşener’in Bağımsız Türkiye Partisi’ni (BTP) altılı masaya dahil etme girişiminin yankıları sürüyor. BTP’nin masaya oturmasına ilişkin CHP, DEVA ve Saadet Partisi değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu’nun CHP MYK’sında “Masa bir değerlendirme yapsın, sonra konuşuruz.” dediği aktarıldı. Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, “Masa talep eden herkesi kucaklayacak şekilde bir formata bürünecektir, ama bu sandalye ilave ederek değil.” dedi.

Babacan da Avrupa Birliği üzerinden örnek verdi: “AB altı ülke ile kuruldu. Genişleme aşama aşama oldu. Altılı masa mutabakatla yürüyor. Önümüzde iki hafta süre var. Bakacağız. AB genişleme örneği gibi bir de İngiltere’nin ayrılışı örneği de var.” Babacan’ın ayrıca 14 Kasım’daki toplantı öncesi yapacağı ziyaretlerde de konuyu açacağı öğrenildi.