Abone Ol

Almanya, Rus Oligarka Ait Dünyanın En Büyük Yatına El Koydu!

Alman makamları, Rus oligark Alisher Usmanov'a ait Dilbar isimli yata el koydu. Dilbar, dünyanın en büyük yatı olarak biliniyor.

Almanya, Rus Oligarka Ait Dünyanın En Büyük Yatına El Koydu!

Almanya, Rus milyarder Alisher Usmanov'un kız kardeşine ait “Dilbar” isimli lüks yata el koyduğunu açıkladı. The Guardian'da yer alan habere göre, Almanya Federal Polis Teşkilatı tarafından sosyal medyada yapılan paylaşımda, yatın “yaptırım kanunlarına tabii olduğu ve Hamburg'da yasal olarak el konulduğu” belirtildi.

Almanya polisi, 600 milyon dolar değerindeki yatın “kapsamlı araştırmalar” sonucunda, Usmanov'un kardeşi Gulbakhor Ismailova'ya ait olduğunu bulduklarını söyledi. 156 metre uzunluğundaki yat, Keyman Adaları bayraklı ve Malta'daki bir şirketin üzerine kayıtlı.

Usmanov, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle, hem ABD'nin hem de AB'nin yaptırım listesinde. Ismailova ve diğer kız kardeşi Saodat Narzieva'ya da yaptırımlar uygulanıyor.

İngiltere hükümeti tarafından yapılan bir açıklamada, Usmanov'ın Ismailova'ya “dolaylı yollardan Dilbar yatı dahil olmak üzere varlıklarını devrettiği” söylendi. Hamburg'da bir süredir tamir edilen yat, geçen ay polis tarafından incelenmişti. Bazı haberler yata el konulduğunu söylese de, bu yetkililer tarafından reddedilmişti.

600 MİLYON DOLARA SATIN ALINMIŞTI

Usmanov, "Dilbar" isimli yatı, 2016 yılında Alman şirketi Lürssen'den yaklaşık 600 milyon dolara satın almıştı. Yat, Rus milyarder için 52 ay boyunca özel olarak inşa edilmişti. Lürssen firması o dönemde, 'Dilbar'in hem boyut hem teknoloji açısından o tarihe kadar inşa ettikleri en karmaşık yat olduğunu açıklamıştı.

Söz konusu yat, tonajı açısından da dünyanın en büyüklerinden biri sayılıyor ve genellikle yaklaşık 96 kişilik bir mürettebatla denize açılıyor. Yatta bir yüzme havuzu, iki helikopter pisti, bir sauna, bir güzellik salonu ve bir spor salonu bulunuyor.