Abone Ol

Almanya'nın en güzel kızı belli oluyor

Almanya’nın güzellik yarışması ‘Miss Germany Corporation’ (MGC) 20 Şubat Cumartesi akşamı ülkenin en güzel kızı ‘Miss Germany 2016’ kraliçesini seçecek.

Almanya'nın en güzel kızı belli oluyor

Büyük final için 5 binden fazla genç kızın katıldığı güzellik yarışmasında podyuma çıkmak için son 24 finalist önümüzdeki üç hafta içinde belli olacak. Almanya’nın en büyük eğlence parkı ‘Avrupaparkında’ bu yıl 14. kez düzenlenen final için geri sayım başladı.

Almanya ve dünyanın en eski prestijli, güzellik yarışmalarından biri olan MGC, 20 Şubat Cumartesi akşamı yapılacak olan finalde ‘Miss Germany 2016’ kraliçesine ödül olarak bir yıllığına her şey dahil Jaguar XE model araba tahsis ediyor. Kraliçeye 6 bin 900 Euro değerinde pırlanta kol saati, bir yıllık modellik kontratı, İspanya ve Avrupa parkında tatil, giyim, ayakkabı, kozmetik ürünleri hediye edilecek.

Almanya finalistini seçiyor

2015 kraliçesi Olga Hoffmann (23) tacını 2016 kraliçesine devredecek. İlk güzellik yarışmasın 1927’de başladığı MGC’nin 88 yıllık geçmişinde bir ilke imza atan Almanya’nın tanınmış moda tasarımcısı Harald Gloockler MGC tacını 2015 yılında yeniden tasarladı. Yeni tasarlanan taç ikinci kez ‘Miss Germany 2016’ kraliçesine takdim edilecek.

Yaşları 17-28 arasında değişen finalistler Almanya’nın 16 eyaletinde yapılacak ön elemelerde büyük finalde podyuma çıkmaya hak kazanacak. 29 Ocak’ta Avrupa parkında kampa girecek olan 24 finalist 2 Şubat tarihinde İspanya’nın tatil beldesi Aldina Fuerteventura’da final provalarına devam edecek.11 Şubat’ta İspanya’dan, Almanya’ya dönecek olan finalistler son provalarını Avrupa parkında tamamlayacak. Almanya 1996 kraliçesi Yasemin Mansur, Almanya’nın en yakışıklı erkeği yarışmasında Mete Kaan Yaman ‘Mister Germany 2009/2010 seçilmişti. Miss Germany finaline yükselen Türk kökenli kızlar içinde ünlü model Şebnem Schaefer, Şifa Çakarer, Aylin Jensen, Aylin Sezgin, Ferda Tunç, Bilge Bolat, Kübra Dinçer de var. MGC’nin ilk güzellik yarışması kraliçesi 1927 yılnda Hildegard Quandt seçilmişti. 2003 dünya güzeli Azra Akın 2004 yılında Avrupa parkında yapılan MGC finalinde yarışmanın onur konuğu olmuştu.

DHA