Abone Ol

Alman basınına göre Erdoğan ve AKP'yle bağı olan parti, Mesut Özil'i transfer edecek

Almanya'da gündem AKP ile yakın bağlantısı olan isimlerin kurduğu DAVA Partisi... Alman medyası dikkat çekici bir iddiayı ortaya attı.

Alman basınına göre Erdoğan ve AKP'yle bağı olan parti, Mesut Özil'i transfer edecek

Bu yaz yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerine girmeye hazırlanan ve Almanya'daki seçimlerde de yer alma planları yapan ve kurucu kadrosunda AKP ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakın isimlerin yer aldığı DAVA Partisi, Almanya kamuoyunu meşgul etmeye devam ediyor. 

Almanya'nın çok okunan gazetelerinden Bild am Sonntag, DAVA Partisi'nin Almanya'daki seçimler için bir dönem Fenerbahçe'de de forma giyen ve Alman milli takım formasını terleten Türk asıllı sporcu Mesut Özil'i kampanya yüzü olarak kullanmayı amaçladığını öne sürdü. 

 Gazete özellikle Türk asıllı Alman seçmen için 35 yaşındaki Özil'in tercih edildiğini iddia ederken, partinin seçimlere katılabilmesi için 18 Mart'a kadar 4000 imza  toplaması gerektiğini aktardı. 


Öte yandan parti kurucusu, destekçilerinden özenle imza toplamaya devam ediyor. DAVA'nın liste başı adayı Fatih Zingal, Bilm am Sonntag'a konuştu. Zingal, "Telefonlar susmuyor. Çok önde gelen destekçiler de dahil olmak üzere çok fazla destek alıyoruz" dedi. 

 

"ÖZİL HARİKA BİR HALK FİGÜRÜ"
Zingal, toplumda var olan sorunları tespit etmek için kullanılabilecek ünlüler olduğunu söylerken Mesut Özil'i (35) örnek gösterdi. Alman medyasına konuşan Zingal, "O iyi bir adam, biz onun harika olduğunu düşünüyoruz. Alman ulusal takımı için çok şey yaptı. Harika bir futbolcu, harika bir halk figürü" dedi.

Zingal'ın özellikle Türkiye'de popüler olan futbolcudan yardım beklediğini aktaran gazete, Zingal'ın, "Özil'in DAVA için kampanya yüzü olmasından elbette çok mutlu oluruz. Özil ile DAVA'nın programının ne olduğunu açıkça görebilirsiniz: Alman toplumunda tanınıyorsunuz, milli takımın oyun kurucususunuz, mükemmel bir şekilde entegre olduğunuz düşünülüyor. Ve bir günden diğerine dışlanıyorsunuz" sözlerini aktardı.

Türk kökenli çok sayıda göçmenin ayrımcılıkla yaşadığını hatırlatan Zingal, Bild am Sonntag'a, "Şu anda çok sayıda insanın partiye ilgi göstermesinin sebebi de bu" ifadesini kullandı. 

Geçmişte Alman ulusal futbol takımını üstü kapalı olarak ırkçılıkla suçlayan Özil'i o dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan desteklemişti. Erdoğan 2018 yılında, "Özil'in gözlerinden öperim. Mesut'un açıklamalarının arkasındayım" demişti. Özil'in menajeri ise konuyla ilgili bir açıklama yapmadı. 

DÖRT KURUCUSU DA ERDOĞAN'I DESTEKLİYOR
DAVA partisinin dört kurucusu bulunuyor. Bunlar, Hamburg’daki Türk doktor Mustafa Yoldaş. Yoldaş’ın, HAMAS destekçisi olarak Alman İçişleri Bakanlığı’nda kaydının bulunduğu ve 2010 yılına kadar da yasaklanmış olan IHH’nın yöneticiliğini yaptığı biliniyor.İkinci kurucu, Bad Eilsen’den gelen Dr. Ali İhsan Ünlü. Kendisinin, Türkiye’deki Diyanet İşleri'nin Almanya ayağı olan DİTİB’de etkin olduğu belirtiliyor.

Bild am Sonntag , diğer kurucunun de Solingen’den Avukat Fatih Zingal olduğunu belirtti ve AKP’nin Avrupa’daki lobi kuruluşunda bulunduğu yazdı.

 Partinin lideri ise Teyvik Özcan oldu. Daha önce Almanya’da SPD’li olan Özcan’ın şimdi Erdoğan’ın yanında durduğu belirtiliyor.

 

(Ali İhsan Ünlü)
Özcan, partisinin gelirlerinin bağışlar ve Almanya’daki sponsorlardan geldiğini belirttiği yazıldı. Partinin sesleneceği kitlenin ise Avrupa’da dışlanan, ayrımcılığa uğrayan, her alanda olumsuz etkilenen göçmen kökenliler olduğu belirtiliyor.