Abone Ol

Alkol alıp taşkınlık yapan turistlere sınırdışı!

Üç gün önce Norveç'ten Marmaris'e tatile gelen W.S. ve sevgilisi S.S., Cumhuriyet Caddesi'neki dört yıldızlı bir otele yerleşti.

Alkol alıp taşkınlık yapan turistlere sınırdışı!


MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, kaldıkları otelde alkol alıp, taşkınlık yaptıkları için kendilerine müdahale etmek isteyen otel görevlilere ve polislere saldırdıkları ileri sürülen Norveçli gazeteci 44 yaşındaki W.S. ile sevgilisi 48 yaşındaki S.S. gözaltına alındı. İki Norveçli turistin, polisteki işlemlerinin ardından sınır dışı edileceği bildirildi.

Otele yerleşmelerinden itibaren iddiaya göre sürekli olarak, alkol alıp, taşkınlık yapan ikiliyi otel görevlileri uyardı. Ancak, uyarılara aldırış etmeyen W.S. ve sevgilisi S.S., cumartesi günü saat 20.30 sıralarında, restoranda yan masalarında oturan başka bir çift ile tartışmaya başladı. Tartışma, oteldeki diğer müşterilerin de katılmasıyla daha da büyüdü. Garsonlar araya girip, gerginliği azaltamaya çalıştı. Ancak, W.S. ve sevgilisi S.S.'nin garsonlara tokat atıp, tartaklaması üzerine otel görevlileri polis çağırdı. Ancak öfkeli iki sevgili, polislere de saldırıp, tartakladı. Takviye polis ekiplerinin de gelmesiyle etkisiz hale getirilen W.S. ve S.S., gözaltına alındı.

Otel çalışanı ve müşterilerinden 7'sinin yanı sıra 2 polis memurunun da şikayetçi olduğu ikili, götürüldükleri Çarşı Polis Merkezi'nde de taşkınlıklarını sürdürdü. Polis Merkezi'nde S.S.'nin bayılması üzerine sağlık ekibi çağırıldı. Sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından kendine gelen S.S. ve W.S., Marmaris Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Burada uzun süre alkolmetreye üflememek için direnen ikili, tercümanlarının araya girmesi üzerine ikna oldu. W.S. 1.63 promil, S.S.'nin ise 1.95 promil alkollü olduğuı belirlendi.

Sağlık kontrolünün ardından tekrar polis merkezsine götürülen Norveçli sevgililer, ifade vermeyip, susma haklarını kullandı. Polis merkezindeki işlemlerinin tamamlanmasının arından W.S. ve S.S., sınırdışı edilmek üzere Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Grup Amirliği'ne teslim edildi.