Abone Ol

Alican Değer, Erdoğan'ın BAE Ziyaretini Değerlendirdi: İlgiden Eziliyorduk

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Birleşik Arap Emirlikleri ziyaretine eşlik eden tv100 Genel Yayın Yönetmeni Alican Değer, ziyarette yaşananları değerlendirdi.

Alican Değer, Erdoğan'ın BAE Ziyaretini Değerlendirdi: İlgiden Eziliyorduk

İşte tv100 Genel Yayın Yönetmeni Alican Değer'in değerlendirmeleri:

"Çok iyi karşılandık"

Benim gördüğüm bizi gördüklerinde çok mutlu oldular. Karşılama çok iyiydi. Bize değer verdikleri çok belliydi. Hatta şöyle bir detay vereyim. Sabaha karşı uyandım, otelin penceresinden bir kırmızı ışık geliyor. Kafamı uzattım, otelin karşısında bir gökdelen olduğu gibi Türk bayrağı. Bütün oteli de kırmızıya boğuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE ziyareti dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtladıSiyaset

"Yoğun ilgiden eziliyorduk"

Sayın Cumhurbaşkanı'nın EXPO'ya gelişinde ben eziliyordum. Vatandaş toplanmıştı ve böyle yoğun bir ilgi görmemiştim. Canımızı zor kurtardık.

EXPO'ya gittik. EXPO şöyle bir fuar. Her ülke kendi evini kuruyor ve kendi ürünlerini yansıtıyor. Devlet kademesinde 13 ayrı mutabakat ve üst düzey görüşmelerde taraflar mutluydu.

BAE ile ilişkilerde yeni sayfa açıldı

Benim gözlemim ve Sayın Cumhurbaşkanının yanıtını da size aktaracağım, Türkiye bu konuda bir atılıma geçti. Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve İsrail diye devam edecek bu. Sayın Cumhurbaşkanına da soruldu bu uçakta ve şunu söyledi: “Evet BEA ile bu düzeye geldik, Suudi Arabistan’la olumlu diyaloğumuz sürüyor ve bunu da ilerletme arzusundayız”

Tabi Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği yanıtlardan biri de İsrail Cumhurbaşkanı Herzog’un Mart başı Türkiye'ye gelecek olmasıydı. Anlaşılan o ki İsrail Cumhurbaşkanı gelecek ve Türkiye Ordadoğu’daki bu sac ayağı ile bir zamanlar tırnak içinde gergin ilişkilerimiz olan bir grup ülke ile tekrar eski günlerimize dönme çabasında olacağımız anlaşılıyor.

Rusya- Ukrayna gerilimi

Biliyorsunuz savaş rüzgarları esiyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile görüştüğünü söyledi. Zelenskiy’nin üçlü bir toplantı için istekli olduğunu Putin, Zelenskiy ve Erdoğan görüşmesi yapılabileceğini barışa katkı amacıyla bunun İstanbul ya da Ankara’da olabileceğini söyledi. Bu konuda Putin ile bir telefon görüşmesi yapacağını ve düşüncelerini alacağını Rus tarafından olumlu bir görüş alınır ise böyle bir görüşmenin İstanbul ya da Ankara’da olabileceğini belirtti ve ekledi dedi ki “Zira bölgede gerçekten bir savaş çıkması hayra alamet değildir. Böyle bir şey bölgenin sağlığı açısından isabetli olmaz” Yani Türkiye benim anladığım burada bir savaş çıkmaması için elinden gelen bütün çabayı gösterecek.

6 liderin görüşmesi

Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 6 muhalefet liderinin buluşması ile gündeme gelen güçlendirilmiş parlamenter sistemi ilgili ilgili dediği şey özünde şu “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi halkın kendisi tarafından getirilmiştir. Ve millet iradesine saygısızlık olur bunun tartışılması” dolayısıyla bu cephe kapalı. 28 Şubat tarihi biliyorsunuz siyasi bir müdahale ile geçti bunun altını çizdi, çok manidar 28 Şubat’a bir gönderme yaptı. İşin esprili kısmı şu “Öbür taraftan HDP’yi de çıldırtıyorlar dedi. Oldu olacak onu da alın yanınıza” diye bir espri yaptı ve devamında şöyle dedi, “Biz Cumhur İttifakı olarak yolumuza devam ediyoruz. Hazırlıklarımızı buna göre yapıyoruz. Bunlar istedikleri kadar toplansınlar bundan hiçbir sonuç çıkmaz”

KDV indirimi ve zincir marketler

Sayın Cumhurbaşkanı, marketlere yönelik KDV indirimi ile ilgili bu konunun ısrarla takipçisi olduğunu söyledi, artı olarak şunu söyledi, “Biz 7 puan indirdik, 7 puan da marketler yapacak” dedi. Buradaki amaç devlet 7 puanlık indirdim yaparken marketlerin de 7 puanlık fedakarlık yapması ve böylece indirimin 14 puana ulaşacağını ve hatırı sayılır bir orana ulaşacağını düşünüyor sayın Cumhurbaşkanı.  Bunun içinde gerek Maliye Bakanlığı ve ilgili Bakanlıkların işin üzerinde durduğunu ve bir iki ay içerisinde raflardaki fiyatlar düzelme yoluna gireceğini belirtti sayın cumhurbaşkanı.

Kılıçdaroğlu’nun fatura çıkışı

Cumhurbaşkanı’na Kılıçdaroğlu’nun elektir faturası çıkışı sorulduğunda Sayın Cumhurbaşkanın cevabı aslında bir soru oldu şöyle: “Bir siyasi partinin lideri ben faturamı ödemeyeceğim diyorsa ne olur?” diye sordu ardından kendi verdiği yanıt da “Tabi ki elektriği kesilir” oldu. Elektrik faturalarının indirilmesi kısmında ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın çalıştığını konunun Bakanlar Kurulu'nda masaya yatırılacağını ve çözüm yoluna gidileceğini söyledi. Yani iyi haber var bu tarafta…