Abone Ol

Ali Yerlikaya'yı hedef alan Soylu trolü Fazıl Duygun gözaltına alındı

Ankara'da İçişleri Bakanlığına yönelik terörist saldırı üzerine paylaşımda bulunan Pelikan grubuna ve Süleyman Soylu'yq yakınlığıyla bilinen yandaş trollerden Fazıl Duygun, gözaltına alındı.

Ali Yerlikaya'yı hedef alan Soylu trolü Fazıl Duygun gözaltına alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2 teröristten birinin bakanlığın Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde üzerindeki bombanın fünyesini çekerek kendisini patlattığını, diğer saldırganın ise polis tarafından tesirsiz hale getirildiğini açıkladı.

Saldırı sonrası savcılık tarafından yayın yasağı kararı alınırken sosyal medyada bazı gruplar İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı hedef gösterdi.

Saldırıyla ilgili paylaşımlarda bulunan Pelikan grubuna yakınlığıyla bilinen Fazıl Duygun da İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Emniyet'teki kadrosu hakkında "zaafiyet" suçlamasında bulundu.

Duygun, şu ifadeleri kullandı:

"İnşaallah, Soylu gidince, onun oluşturduğu ve teröre göz açtırmayan istihbarat birimleri ve terörler mücadele ekipleri dağıtılmamıştır. Hele, yerlerine KHK ile uzaklaştırılanlar geri atanmamıştır.

Lav silahlarıyla, bombalı araçla, emniyetin önüne nasıl gelebildi, bu teröristler?! Bu, korkunç bir istihbarat zaafiyetidir ve bütün sorumluluk, içişleri bakanı ve emniyetteki kadrosuna aittir."

DUYGUN'UN AVUKATINDAN "GÖZALTI" AÇIKLAMASI

Duygun'un avukatı Yavuz Pirim, X'teki hesabından paylaşımda bulunarak müvekkilinin bugün gözaltına alındığını duyurdu. Avukat Pirim, gelişmeyle alakalı şu mesajı paylaştı:

"Müvekkilim Fazıl Duygun dün attığı twitler nedeniyle gözaltına alınmıştır. Savcılıkça adliyeye sevki istenmiş olup yarın Niğde Cumhuriyet Başsavcılığına sevkedilecektir."

FAZIL DUYGUN KİMDİR?

Ankara'da İçişleri Bakanlığı'nda meydana gelen saldırı girişiminin ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yla ilgili paylaşım yapan yandaş Fazıl Duygun gözaltına alındı. Peki, Fazıl Duygun kimdir? Fazıl Duygun ne dedi?

Fazıl Duygun Taraf dergisinde gazeteciliğe başladı. Bir dönem, gerçekleştirdiği konferans serileriyle bilinen Akademya Dergisinde, çeşitli mevzularda yazılar yazdı.