Abone Ol

Ali Sami Yen'de ''Kartal'' sesleri! Galatasaray 1-2 Beşiktaş

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray ile Beşiktaş, Mecidiyeköy'de son kez karşı karşıya geldi.

Ali Sami Yen'de ''Kartal'' sesleri! Galatasaray 1-2 Beşiktaş
90.Dakika :Hakem Cüneyt Çakır maçı bitiren düdüğü çalıyor. Beşiktaş deplasmanda oynadığı bu zorlu karşılaşmada Galatasaray'ı 2-1 yeniyor ve haftayı 3 puanla kapatarak puanını 24'e yükseltiyor.
90.Dakika
:Beşiktaş'da Oyuncu Değişikliği; Çıkan oyuncu 14 numarayla Guti Giren oyuncu 5 numarayla Fink
90.Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Galatasaray Kewell'ın attığı gol ile durumu 2-1 yapıyor.Mehmet Batdal sol kanatta topla buluştu, ceza sahası içine ortasını yaptı, Kewell yükseldi kafayı vurdu ve top direğe çarparak kaleci Cenk'in bakışları arasında ağlarla buluştu.
89.Dakika :
4. Hakem Tolga Özkalfa maçın sonuna 3 dakika eklendiğini gösteren tabelayı kaldırdı.
88.Dakika :
Galatasaray atağında Baros sağ kanattan topla çizgiye inmek istedi ama kontrolü iyi olmayınca top auta çıktı.
87.Dakika :
Beşiktaş atağında Guti sol kanata pasını verdi, Ali Kuçik ve Sabri topa hareketlendi ama Sabri yerde kalınca hakem Ali Kuçik'in rakibine faul yaptığına karar verdi.
86.Dakika :
Beşiktaş'da Oyuncu Değişikliği; Çıkan oyuncu 23 numarayla Holosko Giren oyuncu 37 numarayla Ali Kuçik
84.Dakika :
Galatasaray'da Kewell sol kanattan serbest vuruş kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunmada Ersan Adem kafayla topu uzaklaştırdı.
82.Dakika :
Beşiktaş atağında Holosko sağ kanattan hızla çigiye indi ceza sahası içine yerden ortasını yaptı ama hakem öncesinde Holosko'nun topu dışarıdan çevirdiğine karar verdi.
81.Dakika :
Galatasaray atağında Pino sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma kafayla topu uzaklaştırdı.
80.Dakika :
Beşiktaş atağında İsmail sol kanattan korner çizgisine doğru taç kullandı ama top savunmanın kontrolünde auta çıktı.
78.Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Beşiktaş Nobre ile 2. golü buldu.
77.Dakika :
Galatasaray'da Kewell sol kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma kafayla topu uzaklaştırdı.
75.Dakika :
Beşiktaş atağında Hilbert sağ kanatta topla buluştu, ceza sahası içine yerden pasını verdi ama top kaleci Ufuk'ta kaldı.
73.Dakika :
Galatasaray'da Elano hakeme itiraz ettiği için Sarı Kart gördü.
72.Dakika :
Galatasaray'da Oyuncu Değişikliği; Çıkan oyuncu 9 numarayla Elano Giren oyuncu 15 numarayla Milan Baros
70.Dakika :
Galatasaray atağında Kewell sol kanattan altıpas içine kavisli bir orta yaptı ve Galatasaray'dan kimse topa dokunamayınca top doğrudan auta çıktı.
69.Dakika :
Galatasaray gole çok yaklaştı. Kewell sol çaprazdan topla ceza sahası içine girdi, arka direğe yerden pasını verdi, Pino bomboş pozisyonda kaleye sert vurdu ve kaleci Cenk son anda topu kurtararak mutlak bir golü önledi.
67.Dakika :
Beşiktaş gole çok yaklaştı. Holosko sol çaprazda ceza sahası içinde topla buluştu, müsait pozisyonda uzak köşeye sert vurdu ve top 90 diye tabir edilen köşeden direğe çarparak geri geldi sonrasında Hilbert dönen topa sert vurdu ama top savunmaya çarparak taca çıktı.
65.Dakika :
Galatasaray atağında Sabri sağ kanata doğru uzun oynadı ama top doğrudan taca çıktı.
64.Dakika :
Galatasaray'da Oyuncu Değişikliği; Çıkan oyuncu 76 numarayla Servet Giren oyuncu 8 numarayla Barış
63.Dakika :
Beşiktaş'ta Guti sağ kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı, Nobre yükseldi kafayı vurdu ve top az farkla yandan auta çıktı.
62.Dakika :
Beşiktaş atağında Hilbert sağ kanattan ceza sahası içine yerden orta yapmak istedi ama top savunmaya çarparak kornere çıktı.
61.Dakika :
Beşiktaş gole çok yaklaştı. Hilbert sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı, Nobre Sabri'nin yanından yükseldi kafayı vurdu ve top ağlara gitti ama hakem öncesinde Nobre'nin rakibi Sabri'ye faul yaptığına karar vererek golü geçersiz saydı.
60.Dakika :
Beşiktaş atağında Hilbert sağ çaprazdan kaleye sert vurdu ama top savunmaya çarparak uzaklaştı.
59.Dakika :
Galatasaray atağında Mehmet Batdal ceza sahası önünde yerden içeriye pas vermek istedi ama savunma ayak koyarak topu uzaklaştırdı.
57.Dakika :
Beşiktaş atağında İsmail Köybaşı sol kanattan ceza sahası içine orta yapmak istedi ama top savunmaya çarparak taca çıktı.
56.Dakika :
Galatasaray atağında Pino sağ kanattan topla çizgiye inmek istedi ama savunma kayarak müdahele etti ve topu uzaklaştırdı.
55.Dakika :
Beşiktaş atağında İsmail Köybaşı sol çaprazdan kaleye sert vurdu ve top az farkla üstten auta çıktı.
54.Dakika :
Galatasaray atağında Kewell sol korner çizgisi yanından ceza sahası içine yerden pasını verdi, Elano gelişine sert vurdu ama top üstten auta çıktı.
53.Dakika :
Galatasaray'da bu kez Kewell sağ kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma kafayla topu uzaklaştırdı.
52.Dakika :
Galatasaray'da Elano sol kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı, Hakan Balta yükseldi kafayı vurdu ama top savunmada Ersan Adem'e çarparak kornere çıktı.
51.Dakika :
Galatasaray atağında Pino sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma araya girerek topu uzaklaştırdı.
50.Dakika :
Beşiktaş'da Holosko hakemi aldatmaya yönelik hareketi sonucunda Sarı Kart gördü.
49.Dakika :
Galatasaray'da Kewell sol korner çizgisi yanından altıpas içine yerden sert bir orta yaptı ama savunmada Ersan Adem ayak koyarak topu uzaklaştırdı.
48.Dakika :
Beşiktaş'da Nobre rakibine yaptığı müdahele sonucunda Sarı Kart gördü.
47.Dakika :
Galatasaray'da Elano kaleye yaklaşık 25 metreden serbest vuruş kullandı, Direkt kaleye sert vurdu ama top yandan auta çıktı.
46.Dakika :
Galatasaray ikinci yarıya oyuncu değişikliği yaparak başladı; Çıkan oyuncu 4 numarayla Ali Turan Giren oyuncu 11 numarayla Mehmet Batdal
46.Dakika :
Galatasaray hakem Cüneyt Çakır'ın düdüğüyle ikinci yarıya başlıyor.
45.Dakika :
Hakem Cüneyt Çakır ilk yarıyı bitiren düdüğü çalıyor. İlk yarı 1-0 Beşiktaş'un üstünlüğüyle sona eriyor.
45.Dakika :
Beşiktaş'ta Guti kaleyi karşıdan gören bir yerden serbest vuruş kullandı, direkt kaleye şutunu vurdu ama top kaleci Ufuk'ta kaldı.
44.Dakika :
4. Hakem Tolga Özkalfa ilk yarının sonuna 1 dakika eklendiğini gösteren tabelayı kaldırdı.
43.Dakika :
Galatasaray'da Lorik Cana rakibine yaptığı müdahele sonucunda Sarı Kart gördü.
41.Dakika :
Galatasaray atağında savunmada Ersan Adem kafayla topu kaleci Cenk'e vermek istedi top kısa düştü Kewell hareketlendi ama kaleci Cenk son anda müdahele ederek tehlikeyi uzaklaştırdı.
40.Dakika :
Galatasaray'da Sabri rakibine yaptığı müdahele sonucunda Sarı Kart gördü.
40.Dakika :
Galatasaray'da Sabri rakibine yaptığı müdahele sonucunda Sarı Kart gördü.
38.Dakika :
Galatasaray atağında Kewell sağ çaprazdan topukla Ali Turan'a pasını verdi, Ali Turan ceza sahası içinde şut vurmak istedi ama savunmada Ernst son anda müdahele ederek tehlikeyi önledi.
37.Dakika :
Galatasaray atağında Pino sol kanatta topla buluştu, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunmada Hilbert kafayla topu uzaklaştıdı.
35.Dakika :
Beşiktaş'ta Tabata sol kanattan korner kullandı, direkt kaleye şutunu vurdu ve kaleci Ufuk topun sahibi oldu ama öncesinde hakem Nobre'nin kaleci Ufuk'a faul yaptığına karar verdi.
34.Dakika :
Beşiktaş atağında Holosko sol kanattan topla ilerlemek istedi ama savunmada Ali Turan müdahele ederek topu taca gönderdi.
33.Dakika :
Beşiktaş atağında Aurelio ceza sahası dışından kaleye şut denedi ama top üstten auta çıktı.
32.Dakika :
Galatasaray atağında Pino sol çaprazdan kaleye sert vurdu ama top kaleci Cenk'te kaldı.
31.Dakika :
Beşiktaş atağında Tabata sağ kanata doğru pasını verdi, Hilbert hareketlendi ama top hızlı olunca auta çıktı.
29.Dakika :
Galatasaray'da Elano sağ kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma araya girerek kafayla topu uzaklaştırdı.
26.Dakika :
Galatasaray atağında Sabri sağ korner çizgisi yanından rakibini geçerek ceza sahası içine girmek istedi ama savunma araya girerek topu kazandı.
25.Dakika :Beşiktaş atağında Tabata sağ kanatta topla buluştu, altıpas içine doğru ortasını yaptı ama top kaleci Ufuk'ta kaldı.
24.Dakika :Beşiktaş'da Hilbert rakibine yaptığı müdahele sonucunda Sarı Kart gördü.
23.Dakika :Galatasaray gole çok yaklaştı. Sabri sağ kanattan ceza sahası içine yerden pasını verdi, Pino topla buluştu, iki rakibini geçerek sağ çaprazdan kaleye sert vurdu ve kaleci Cenk topu saha içine gelerek tehlikeyi uzaklaştırdı.
22.Dakika :Galatasaray'da Pino ceza sahası içinde ofsayt pozisyonunda kaldı.
21.Dakika :Galatasaray bir kez daha gole çok yaklaştı. Kewell rakiplerini geçerek ceza sahası içine girdi, kaleciyle karşı karşıya kaldı ama dengesini kaybedince savunma son anda müdahele ederek tehlikeyi uzaklaştırdı.
20.Dakika :Galatasaray gole çok yaklaştı. Elano savunmanın arkasına doğru yerden pasını verdi Pino topla buluştu kaleciyle karşı karşıya kaldı, kaleci Cenk'i geçerek kaleye şut vurmak istedi ama kaleci Cenk son anda müdahele ederek mutlak bir golü önledi.
19.Dakika :Galatasaray atağında Pino ceza sahası dışından kaleye şut vurmak istedi ama savunma ayak koyarak topu kazandı.
18.Dakika :Galatasaray atağında Elano ceza sahası içine uzun oynadı ama savunmaya yardıma gelen Aurelio bir kez daha topu uzaklaştırdı.
17.Dakika :Galatasaray atağında Hakan Balta sol kanattan ön direğe doğru ortasını yaptı ama savunmada Aurelio kafayla topu uzaklaştırdı.
16.Dakika :Beşiktaş atağında Guti orta alandan ceza sahası içine yerden pas vermek istedi ama savunma araya girerek topu uzaklaştırdı.
15.Dakika :Galatasaray atağında Kewell ceza sahası içinde kafayla topu arkaya aşırttı, Pino gelişine şut vurmak istedi ama savunmada İbrahim Toraman ayak koyarak tehlikeyi uzaklaştırdı.
14.Dakika :Galatasaray atağında Pino, Elano'ya pasını verdi, Elano ceza sahası içinde şut açısı aradı ama savunmada İbrahim Toraman ayak koyarak topu taca gönderdi.
13.Dakika :Galatasaray'da Kewell sağ kanattan serbest vuruş kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunmada İbrahim Toraman kafayla topu taca gönderdi.
12.Dakika :Galatasaray atağında Cana kendi sahasından ileriye doğru uzun oynadı ama savunma araya girerek topu kaleci Cenk'e kazandırdı.
11.Dakika :Beşiktaş atağında Tabata topla beraber ceza sahası içine yöneldi ama savunmada Cana araya girerek topu kazandı.
10.Dakika :Beşiktaş atağında Guti sol kanata doğru yerden pas vermek istedi ama savunma Holosko'dan önce araya girerek topu uzaklaştırdı.
9.Dakika :GOOOOOLLLLL!!!!! Beşiktaş Guti'nin penaltıdan attığı gol ile 1-0 öne geçiyor.
8.Dakika :Beşiktaş atağında Holosko sol kanattan ceza sahası içinde girdi ve savunmada Ali Turan'ın arkadan müdahelesi sonucunda yerde kalınca hakem Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi.
7.Dakika :Galatasaray atağında Sabri ceza sahası önünden kaleye şut denedi ama top savunmaya çarparak kaleci Cenk'te kaldı.
6.Dakika :Galatasaray atağında Hakan Balta sol kanattan ceza sahası içine yerden pasını verdi ama savunma araya girerek topu uzaklaştırdı.
5.Dakika :Galatasaray atağında Kewell sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunmada Ersan Adem araya girerek kafayla topu uzaklaştırdı.
4.Dakika :Galatasaray atağında Kewell sol çaprazda topla buluştu, bekletmeden kaleye sert vurdu ama top üstten auta çıktı.
3.Dakika :Galatasaray atağında Elano sağ kanattan sol kanata doğru uzun oynadı ama savunma araya girerek topu kaleci Cenk'e kazandırdı.
2.Dakika :Galatasaray atağında Ayhan sol çaprazda topla buluştu ama hakem ofsayt kararı verdi.
1.Dakika :Karşılaşma Beşiktaş'dan Nobre'nin vuruşuyla başlıyor.
0.Dakika :Her iki takım şu anda seranomi için oyun alanına geliyorlar.
0.Dakika :Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray 17 puanla 10. , Beşiktaş ise 21 puanla 6. sırada bulunuyor.
0.Dakika :Spor Toto Super Lig 2010 - 2011 Sezonu 14.hafta karşılaşmasında Ali Sami Yen Stadında Galatasaray ve Beşiktaş karşı karşıya geliyor.

Sezonun ikinci yarısındaki maçlarını, yapımı tamamlanmak üzere olan Türk Telekom Arena'da oynamayı planlayan sarı-kırmızılı ekip, Mecidiyeköy'deki son derbide ezeli rakiplerinden Beşiktaş ile karşı karşıya gelecek.

''Cim Bom'', Türk Telekom Arena'da ilk derbiyi ise sezonun ikinci yarısında Fenerbahçe ile oynayacak.

Galatasaray, Ali Sami Yen Stadı'nda ezeli rakiplerinden Beşiktaş ile toplam 51, Fenerbahçe ile de 46 kez karşı karşıya geldi.

Galatasaray Kulübü'nün kurucusu ve ilk başkanı Ali Sami Yen'in adını taşıyan stat İstanbul'un Mecidiyeköy semtinde bulunuyor.

Stadın resmi açılışı 20 Aralık 1964 tarihinde Türkiye-Bulgaristan (A) milli maçıyla yapıldı. Mevcut kapasitesi 22 bin 800 olan statta seyirci rekoru, koltuk bulunmadan önceki dönemde, 1987'de Galatasaray-Eskişehirspor arasında oynanan maçta 39 bin kişiyle kırıldı.

Galatasaray, sezonun ikinci yarısında maçlarını Türk Telekom Arena'da oynamaya başladıktan sonra Ali Sami Yen Stadı yıkılacak ve yerine iş merkezi yapılacak.

ZİRVENİN UZAĞINDA, BURUK DERBİ
Galatasaray ile Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'de yarınki derbiye zirvenin uzağında, buruk çıkacak.

Süper Lig'de 13. hafta maçları sonunda 6. sıradaki Beşiktaş ile 10. sıradaki Galatasaray, yıllar sonra zirvenin uzağında lig derbisi oynayacak. Ezeli rakiplerin ikisi birden yıllar sonra derbi öncesi puan cetvelinde ilk 5 sıranın dışında mücadele edecek.

Ali Sami Yen Stadı'ndaki son derbi öncesi oldukça kötü bir sezon geçiren ezeli rakiplerden Galatasaray 17 puanla 10, Beşiktaş ise 21 puanla 6. sırada bulunuyor.

2010'DA ''BÜYÜK'' MAÇ KAZANAMADILAR
Galatasaray ile Beşiktaş, Süper Lig'de yarın yapacakları 2010'un son derbisi öncesinde yıl içinde oynadıkları ''büyük'' maçları kazanamamanın sıkıntısını yaşıyor.

Ezeli rakipler, ligde şampiyonluk yaşayan rakipleriyle 2010 yılı içinde yaptıkları hiçbir maçta 3 puana ulaşamadı.

Galatasaray, 2010 yılı içinde Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve Bursaspor ile Süper Lig'de yaptığı 7 maçtan 4'ünü yitirdi, 3'ünde berabere kaldı, sadece 1 gol atıp, 7 gol yedi.

Beşiktaş ise şampiyonluk yaşayan rakipleriyle 2010 yılı içinde yaptığı 6 maçtan 3'ünü yitirdi, 3'ünde berabere kaldı, 3 gol atıp, 6 golü kalesinde gördü.

GALATASARAY CEPHESİ
Dev maçın ev sahibi Galatasaray, Ali Sami Yen Stadı'ndaki son derbiyi kazanarak, sezon başından bu yana üzdüğü taraftarlarını sevindirmeyi amaçlıyor.

Lig tarihinin en kötü dönemlerinden birisini geçiren, son 3 maçında gol bile atamayıp, galibiyete hasret kalan, 13 hafta sonunda 6 yenilgi, 5 galibiyetle yenilgisi galibiyetinden çok olan, eksi 3 averaja sahip 10. sıradaki ''Cim Bom'', 6 maçtır Ali Sami Yen Stadı'nda puan vermediği Beşiktaş'ı, Mecidiyeköy'deki son derbiden yine puansız göndermeyi hedefliyor.

Kendi evinde bu sezonki 6 lig maçından 3'ünü kazanıp, 3'ünü yitiren, toplam 8 gol atıp, 10 gol yiyen Galatasaray'da derbi öncesi Baros ve Cana'nın sakatlıklarının geçmesi teknik heyeti sevindirdi. Bu sezon takımının attığı 14 golden 6'sına imza koyan, Beşiktaş'a Ali Sami Yen Stadı'ndaki son 2 derbide toplam 5 gol atan Baros'un, 5 haftalık aradan sonra derbide kısa süre de olsa forma giymesi bekleniyor.

Ligde 270 dakikadır gol atamayan sarı-kırmızılı takımda kadro dışı bırakılan Misimovic ile cezalı Serdar Özkan derbide forma giyemeyecek. Takım kaptanı Arda Turan ile Mustafa Sarp ve Serkan Kurtuluş'un ise sakatlıkları bulunuyor.

BEŞİKTAŞ CEPHESİ
Guti ve Quaresma gibi flaş transferlerle başladığı sezonda daha sonra sıkıntılı bir döneme giren Beşiktaş ise 6 maçtır puan alamadığı Ali Sami Yen Stadı'ndan 3 puanla dönerek, zirve takibini sürdürmeyi amaçlıyor.

Siyah-beyazlı takım, derbi maça ezeli rakibine oranla sakat futbolcular bakımından daha sıkıntılı hazırlandı.

Portekizli yıldızı Quaresma'nın yanı sıra tedavileri süren Bobo, Rüştü Reçber, Ekrem Dağ, Onur Bayramoğlu, Nihat Kahveci ve Ferrari derbide forma giyemeyecek.

Kalede Rüştü'nün yokluğunda Cenk ile Hakan arasında tercih yapacak teknik direktör Bernd Schuster'in, Bobo'nun sakatlığı, Holosko ve Nobre'nin ise formsuzluğunda, uzun süredir 18 kişilik maç kadrosuna bile almadığı Fatih Tekke hakkındaki kararı merakla bekleniyor.

OLASI 11'LER
Ezeli rakiplerin derbi maça şu 1'lerle çıkması bekleniyor:
Galatasaray: Ufuk, Ali Turan, Neill, Servet, Hakan Balta, Sabri, Ayhan, Barış, Kewell, Elano, Pino.
Beşiktaş: Cenk, Hilbert, İbrahim Toraman, Ersan, İbrahim Üzülmez, Holosko, Ernst, Aurelio, Tabata, Guti, Nobre.