Abone Ol

Ali Eyüboğlu Fatih Altaylı'yı Yalanladı: TRT'nin Basın Daveti için Cebinden Bir Kuruş Çıkmamış

Habertürk yazarı Fatih Altaylı TRT benim paramla 100 kişiyi Roma'ya götürüyor demişti. Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu ise TRT Genel Müdürü İbrahim Eren ile konuşup bu iddianın yalan olduğunu ortaya çıkardı.

TRT'nin Basın Daveti için Cebinden Bir Kuruş Çıkmamış

Habertürk yazarı Fatih Altaylı 3 Haziran'da ki yazısında TRT'nin Euro 2020 maçları için Roma'ya 100 kişi davet ettiği iddiasını ortaya atmış ve "TRT, benim vergilerimle kim olduğunu bilmediğimiz 100 kişiyi niye maça götürüyor; siz turizm acentesi misiniz, yayın kuruluşu mu?" Diye sormuştu.

Oysa TRT'nin Roma'ya kimseyi götürmediği, böyle bir organizasyonu olmadığı, TRT'nin cebinden harcanan bir para bulunmadığı kısa sürede ortaya çıktı.

Fatih Altaylı iddiasının yanlışlığına rağmen özür dilemedi.

Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu ise günler sonra Fatih Altaylı'nın yazdığı iddiaları tamamen çürüten bilgiler verdi.

Ali Eyüboğlu TRT'nin Bakü'deki iki milli maç için yaptığı basın davetinin maliyetini TRT Genel Müdürü İbrahim Eren'e sordu. Eren, farklı kesimlerden gazetecilerin, TRT ile iş yapan reklam ve organizasyon firmalarının CEO'larının davet edildiği Bakü gezisi için TRT'nin cebinden bir kuruş bile çıkmadığını açıkladı.

İşte Ali Eyüboğlu'nun yazısındaki o detay..

Bakü’ye basın daveti TRT’ye kaça mal oldu?

TRT, Türkiye’nin Euro 2020 kapsamında Galler ve İsviçre maçları için Bakü’ye iki ayrı grupta basın mensubu götürdü.

Bunun lafının edileceğini bildiğim için sordum İbrahim Eren’e, bir basın mensubunun maliyeti ne oldu TRT’ye? Bakü’ye davet ettikleri basın mensupları için TRT’nin kasasından bir kuruş çıkmadığını söyleyen Eren, “Yayıncı kuruluşuz, o yüzden maç biletlerini UEFA bedava verdi. Ulaşım ve konaklama giderleri için iyi bir reklam müşterimiz olan ETS ile barter yaptık” dedi.

Fatih Altaylı ne yazmıştı?

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, 11 Haziran'da başlayacak olan EURO 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Türkiye ile İtalya arasında oynanacak açılış maçına TRT'nin 100 kişiyi götüreceğini söyledi. "Devlet kurumu, benim vergilerimle kim olduğunu bilmediğimiz 100 kişiyi, niye olduğunu bilmediğimiz bir nedenle Roma’ya maça götürüyor" diyen Altaylı, "Siz turizm acentesi misiniz, yayın kuruluşu mu!" ifadelerini kullandı.

Altaylı, "Avrupa Şampiyonası başlıyor. İlk maçımız Roma’da, İtalya ile. Ve öğrendiğim kadarı ile maçların Türkiye’deki yayıncısı TRT ilk maç için 100 kişiyi Roma’ya götürüyormuş. TRT ekibi 100 kişi değil. Bu 100 kişi 'Davetli'. Misafir. Devlet kurumu, benim vergilerimle kim olduğunu bilmediğimiz 100 kişiyi, niye olduğunu bilmediğimiz bir nedenle Roma’ya maça götürüyor. TRT’ye sormak isterim. Kim bu 100 kişi. Ve niye götürüyorsunuz! Siz turizm acentesi misiniz, yayın kuruluşu mu! Sondaki T Turizmin T’si mi!" diye yazdı.