Abone Ol

Ali Demir’e yumurta fırlatan öğrenci konuştu

2012 yılında dönemin ÖSYM Başkanı Ali Demir’i yumurta atarak protesto eden öğrencilerden biri olan Zafer Altınkaya, ‘Şifreleri bilenler ve ortakları gemilerini yürütmeye devam ediyor’ diyerek haklılıklarından hiç şüphe etmediğini söyledi.

Ali Demir’e yumurta fırlatan öğrenci konuştu

2012 yılında Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne giden dönemin ÖSYM Başkanı Prof.Dr. Ali Demir, sınavlardaki şifre iddiasıyla öğrenciler tarafından yumurtalarla protesto edilmişti.

Sonrasında darp edilerek gözaltına alınan 13 öğrenci hakkında 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Dava, 18 yaşından küçük olanlara üç ay hapis cezası verilerek karar ertelenmişti.

2012 yılında ‘yumurtalı protesto’ya katılan Zafer Altınkaya, bugün FETÖ üyeliği ve zincirleme şekilde görevi kötüye kullanma suçlarından 18 yıl 6 ay hapis istemiyle dava açılan dönemin ÖSYM Başkanı Ali Demir hakkında konuştu.

‘DEMİR DÖNEMİNDE İŞE ALINDILAR’

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, eski Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Ali Demir hakkında FETÖ üyeliği ve zincirleme şekilde görevi kötüye kullanma suçlarından 18 yıl 6 ay hapis istemiyle dava açtı.  İddianamede, soru hazırlanması ve güvenlikle ilgili kritik birimlerde çalışırken hakkında FETÖ'den işlem yapılan kişilerin ya Demir döneminde işe alındığını belirtilerek ÖSYM tarafından 2010-2015 yıllarında düzenlenen tüm sınavlarda soruların sızdırılmasına ilişkin bilirkişi raporuna yer verildi. Hazırlanan iddianamede Ali Demir'in, 2012 KPSS'ye giren bir kişide cevap anahtarı yakalayan öğretmen S.Ö'yü evinde ziyaret ederek, kopya olayını örtbas etmeye çalıştığı iddiası da yer aldı.

 ‘SÖZÜMÜZÜ İÇERİ ULAŞTIRMAK İÇİN YUMURTA ATTIK’

2012 yılında Demir’in geleceğini haber aldıklarında kendisine soru sormak ve hakkı yenilenler adına söz söylemek istediklerini vurgulayan Uzunkaya, engellendiklerini ve ‘sözlerini içeriye ulaştırmak için’ kongre salonuna yumurta fırlattıklarını söyledi.

ŞİFRELERİ BİLENLER VE ORTAKLARI HÂLÂ GEMİLERİNİ YÜRÜTMEYE DEVAM ETMEKTEDİRLER

Zamanında sınavlarda şifre skandalları olduğunu dile getirip sorumluların hesap vermelerini istediklerinde kendilerinin ceza aldıklarını hatta darp edildiklerini belirten Altınkaya, Ali Demir’e koruma kalkanı oluşturanların bile isteye bu suçun müsebbibi olduğunun altını çizdi. Demir hakkında hazırlanan iddianameyi de değerlendiren Altınkaya, şu şekilde konuştu:

Verilmeye çalışılan cezaları bir günah çıkarma süreci olarak görüyorum, yenen hakların geri dönüşü ve hak gaspların iadesiyle ilgili bir adım atılmamıştır. Yıllar boyunca şifreleri bilenler ve ortakları hâlâ gemilerini yürütmeye devam etmektedirler.

‘HİÇ ŞÜPHE ETMEDİK’

Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘YGS sınavının karşısında tavır koyduklarını açıklarken biz de kalkar 5 bin 10 bin tane genci koyarız’ sözlerini hatırlatan Altınkaya, bugüne kadar bu suç yönetiminin herhangi bir parçası olanlar adına önce mağdur edilenlerden sonra da Türkiye halklarından özür dilemeli ve de hesap vermeliler. Yoksa gerisi laf-ı güzaftır. Haklılığımızdan hiç şüphe etmedik’ dedi.

KİMLER SAVUNMUŞTU?

Gül: Demir'den aldığım bilgiler beni tatmin etti

Hakkında 16 yıla kadar hapis cezası istenen Ali Demir'i dönemin başbakanı ve Cumhurbaşkanı da savunmuştu. Dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, YGS'de gizli şifre olduğu iddialarıyla ilgili 'Başkan’dan (ÖSYM Başkanı Ali Demir) aldığım bilgiler beni tatmin etti. Öğrencilerimizin güvenle kendilerini ikinci sınava hazırlamaları gerekir' şeklinde açıklama yapmıştı.

Erdoğan: Ali Demir değerli bir bilim adamı

Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ise ÖSYM'de yaşanan gelişmelere ilişkin Ali Demir hakkındaki ithamlara yanıt vererek Demir'in değerli bir bilim adamı olduğunu söylemişti, bir başka açıklamasında ise YGS sınavı karşısında tavır koyanların karşısına 5 bin 10 bin tane genci koyabileceklerini belirtmişti.  Erdoğan'ın o dönemki açıklamaları şu şekilde:

"Bakıyorsunuz ÖSYM Başkanı'nı ehliyetsizlikle suçluyor. ÖSYM'nin başındaki arkadaşımız; değerli bir bilim adamı. Eksikleri, hataları olabilir doğrudur. Ama kalkıp 'bu iktidara yalakalık yapılıyor' gibi terbiyesizce bir yaklaşımın içine girme hakkını sana kimse vermez. Aynı şekilde bir tanesi başlık atmış 'Medyaya çattı' Tabii çatacağım canım. Siz hükümete çatacaksınız, siz AK Parti iktidarına çatacaksınız, AK Parti'ye çatacaksınız, elinizi taşın altına zerre kadar koymayacaksınız, biz bunun karşısında susacağız. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır, biz şeytan olamayız. Biz bu oyunun farkındayız"

‘BİZ DE KALKAR 5 BİN 10 BİN TANE GENCİ KOYARIZ’

"Gece gündüz ders çalışan, uykusundan, oyunundan fedakârlık yapan gençlerin hissiyatını siyasi malzeme haline getirmek ahlaksızlık, fırsatçılıktır. Bu ülkenin başbakanı olarak YGS ile ilgili iddiaların tamamının takipçisiyim. Gençlerimiz rahat olsunlar, gönül rahatlığı içinde ikinci sınava hazırlansınlar. Taksim'de bin, iki bin kişiyi yürütmek problem değil onlar YGS sınavının karşısında tavır koyduklarını açıklarken biz de kalkar 5 bin 10 bin tane genci koyarız. Bırakın kurumlar işini yapsın"

TÜKENMEZ HABER - DENİZCAN AKAR