Abone Ol

Ali Bayram'dan Gülen ve Dumanlı açıklaması!

Haberx isimli sitede Hülya Okur'a röportaj veren Zaman Gazetesi kurucularından Ali Bayram o haber için açıklama yaptı..

Ali Bayram'dan Gülen ve Dumanlı açıklaması!

İşte Hülya Okur'un o röportajı!

Haberx.com sitesinde yayınlanan Hülya Okur röportajına açıklama:

www.haberx.com sitesi röportaj editörü Sayın Hülya Okur tarafından yapılan ve 09 Temmuz 2012 tarihinde yayınlanan röportajda geçen bazı bölümler yanlış anlaşıldığı gibi okurları da suizanna yönlendirmektedir.

Sayın Okur ile yaptığımız röportajda abonelik sistemi hakkında söylediklerim gazetenin 20 yıl evvelki stratejisi ile ilgilidir ve röportaj esnasında gerçekleşen ikili sohbet dâhilindedir. Abonelik sistemi yerine bayiden alınması fikrim ise tamamen okurun bilinçlenmesine ve okuyan insan sayısını artırmaya yöneliktir.

"Zaman Gazetesi'nin tirajında yönetimin katkısı yok" sözlerim de kesinlikle yanlış yorumlanmıştır. Zaman Gazetesinin Genel Müdürü Sayın Ekrem Dumanlı başta olmak üzere gazetenin tüm çalışanları özveri ile gazeteye emek vermekte ve gazete içeriğini dünya standartlarına taşımaktadır. Röportajda geçen sözlerimdeki maksat; medya dünyasının önde gelen ve abonelik sistemi ile çalışan bu gazetesine verilen emeğin karşılığı olarak gönüllü civanmert insanların da tirajı artırmaya yönelik çalışmalar yaptığına işarettir. İçeriğini ve düzenini dünya gazetelerine örnek hale getiren gazete yönetiminin bu emeğine halkın teveccühü de, gazetenin 1 milyonu geçen tirajıyla zaten malumdur. Sözlerimle; abone sayısını sadece başarılı gazete içeriği ile meşgul yöneticilere mal edip, gönüllü insanların unutulmamasını belirtmeye çalıştım. Röportajda belirttiğim sözlerim bu minvalde değerlendirmelidir.

Sayın Ekrem Dumanlı hakkındaki sözlerim de yanlış anlaşılmaya müsaittir. Ekrem Dumanlı, gazeteyi içeriğiyle, mizanpajıyla, haberi sunuş tarzıyla Türkiye'de 1. sıraya getiren ekibin başındadır.

Bu röportajı alıntı yapan başka medya organlarının ise başlıklarında "Fethullah Gülen'in yakını" ifadesini kullanması iradem dışındadır. Ben Hocaefendi'nin yakını olduğumu hiçbir şekilde ifade etmediğim gibi sözü açılan her ortamda da sadece Hocaefendiden istifade eden bir insan olduğumu altını çizerek söylemişimdir.

Röportajın tamamının okunması durumunda bu hizmet hareketi hususundaki düşüncelerim okurlar tarafından da anlaşılacaktır.

Bu görüşlerimi basınımızın değerli mensuplarına ve okurlarına saygı ile sunarım.