Abone Ol

Ali Babacan'ın O Sözlerine Teğmen Çelebi'den Tepki

Ali Babacan, FETÖ’nün Ergenekon-Balyoz kumpasları ile ilgili tepki çekecek ifadeler kullandı. Babacan'a yanıt Bağımsız Milletvekili ve eski Ergenekon tutuklusu Mehmet Ali Çelebi'den geldi.

Ali Babacan'ın O Sözlerine Teğmen Çelebi'den Tepki

Ankara'nın Sincan ilçesinde "Gençlik Buluşması" düzenleyen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, FETÖ’nün Ergenekon-Balyoz kumpasları ile ilgili tepki çekecek ifadeler kullandı.

Ali Babacan, Suriyelileri göndereceğini söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da karşı çıktı. Ali Babacan'ın bu sözleri sosyal medyada tepki çekerken Türkiye gündeminde de Ali Babacan'ın ismi yer aldı.

Ali Babacan bir gencin Ergenekon ve Balyoz kumpaslarına ilişkin sorusu üzerine "Türkiye'de maalesef yakın tarihimizde, ordumuz içerisinde bu tür eğilimler, 'Siyaset bazen ülkeyi yoldan çıkarır, biz buradayız, ordu olarak el koyarız, şekle sokarız' diyen bir zihniyet olmuştur. Bu tür hazırlıklar içinde olanlarla ilgili devlet mücadele etmelidir. Dolayısıyla tüm bu süreçlerin Ergenekon, Balyoz, adı ne olursa olsun bunların bağımsız ve tarafsız yargı süreçlerinden geçtikten sonra ancak şöyledir ya da böyledir diyebiliriz. Böyle silmece FETÖ'nün etkisi altındaki yargının uğraştığı Ergenekon, Balyoz sürecine de biz karşıyız. Ama sırf 'FETÖ'cüler uğraştığına göre bunların hepsi ak pak suçsuz insanlardır' da demeye de karşıyız. İkisinin de yanlış olduğunu düşünüyoruz. Bağımsız ve tarafsız yargı eliyle incelenmedikçe bu süreçlerin hiçbirisine doğru ya da yanlış demenin biz doğru olmadığını düşünüyoruz" dedi.

MEHMET ALİ ÇELEBİ'DEN TEPKİ

Babacan'a yanıt Bağımsız Milletvekili ve eski Ergenekon tutuklusu Mehmet Ali Çelebi'den geldi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Çelebi, ''Ali Babacan Ergenekon, Balyoz kumpaslarıyla ilgili beraatlerden hayli rahatsız olmuş. “FETÖ'cüler uğraştığına göre bunlar suçsuz insanlardır denmesine karşıyız.” diyerek Türkçe Olimpiyatlarındaki gibi Fetöye selam çakmış. İktidarınızda yine yargılar yine cevabınızı alırsınız'' ifadelerini kullandı.Ali Babacan'ın O Sözlerine Teğmen Çelebi'den Tepki - Resim: 1