Abone Ol

Ali Babacan Masada İsim Telaffuz Etmemiş

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, "Babacan masada isim telaffuz etmedi" dedi. Ekmen, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in yarınki Millet İttifakı'nın toplantısına gelmesi durumunda adaylık konusunun da tekrar değerlendirilebileceğini aktardı.

Ali Babacan Masada İsim Telaffuz Etmemiş

Ekmen, HaberTürk'te Kübra Par'la Açık ve Net programında, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ağır suçlamalarla Altılı Masa'yı terk etmesinin ardından, masada ve sonrasında yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Ekmen, Babacan'ın 2 Mart'taki Altılı Masa zirvesinde partisinin tutumunu "Bizim kuvvetli tercihimiz bu masadan bir liderin aday olmasıdır. Ancak mutabakatla yürütülen süreçlerde katı olmamak gerekir, esnekliğe de açığız, bu masa dışında bir aday da gündeme gelirse bunu konuşmaya hazırız" sözleriyle ortaya koyduğunu açıkladı.

Gazetecilerin, "Masadaki kriz çözülür mü?" sorusuna Ekmen, "Bu kriz çözülür. Ancak Sayın Akşener'in Cuma günü yaptığı konuşmayı düşünüyorum. Bu konuyu bir kez daha müzakere edelim deseydi daha sağlıklı olurdu. Açıklamaları rahatsız ediciydi. Bir yol kazası var." ifadeleriyle yanıt verdi. 

"Sizin bir adayınız var mı parti olarak" sorusuna Ekmen şu yanıtı verdi:

İki seçenek var yarın için. Sayın Akşener yarınki toplantıya gelirse bütün konular adaylık merkezinde tekrar değerlendirilir. Liderler yarın bir uzlaşı sağlayamazlarsa kamuoyundan bir süre daha izin isteyecektir deyim yerindeyse. Sayın Akşener gelmezse bir geçiş süreci var. Geçiş süreciyle ilgili olarak daha önce önemli ölçüde mutabakata varılmıştı tamamlanır yarın. Ondan sonra da adaylıkla ilgili olarak masada iki sayın genel başkanın açık ve doğrudan desteği bir sayın genel başkanın karşı olmadığına dair pozisyonu ve halen sürecin yönetildiğine inanan genel başkanımızın yapıcı bir pozisyonu var. Başka bir isim de Meral Hanım'ın yokluğunda gündeme gelir mi emin değilim.

"Masaya yeni bir isim getirir mi DEVA Partisi?" sorusuna yanıt veren Ekmen, "Bugüne kadar yapılan tartışmalar dışında yeni bir dönem oluşacağını ben düşünmüyorum ancak sayın genel başkanların yarın vereceği bir karara ilişkin de bugün şu karar alınır ya da alınmaz demem muhtemelen genel başkanlara saygısızlık olacaktır." açıklamasını yaptı.

 "Aday yeniden değerlendirilebilir"
Ekmen, "Kılıçdaroğlu'nun adaylığı yeniden gözden mi geçirilecek?" sorusuna da, "Bu masanın temel ilkesi mutabakat ise sayın Akşener oturduğunda "ya arkadaşlar tamam kızdık, arkadaşlar da bir şeyler ifade etti ben de çıktım konuştum ama daha önce söylediğim gibi Kemal Bey ile kazanamıyoruz bu meseleyi yeniden gözden geçirelim" dediğinde diğer liderler ne diyebilir kendisine? yanıtını verdi. 

Kübra Par'ın  "Aday yeniden değerlendirilebilir dediniz doğru mudur" sorusuna yanıt veren DEVA Partili Ekmen, "Biz altı partinin mutabakatının bozulmaması ve tüm metinlerde altı liderin imzasının olmasını çok kıymetli buluyoruz. Nasıl ki genel başkanımız cuma günü toplantıyı pazartesiye öteleme fikriyle bir esneklik kazandırmıştır, Sayın Akşener oturursa bu esnekliğin gereği olan bütün sorumluluğu DEVA Partisi Genel Başkanı alır." açıklamasını yaptı. 

DEVA Partili Ekmen’den ‘Kılıçdaroğlu hiddetlenip ayağa kalktı’ iddialarına da yanıt vererek, "Birinin ayağa kalkıp, öbürünün masayı terk etmeye hazırlandığı ortamdan sonra 1.5 saat yemek yenilebilir mi?" görüşünü aktardı.