Abone Ol

Aleyna Tilki Apple'a tazminat davası açıyor!

Genç şarkıcı Aleyna Tilki'nin dinlenme rekorları kıran yeni şarkısı Dipsiz Kuyum'un korsanının Apple'da satışa sunulduğu ve Tilki'nin dava açma hazırlığında olduğu öğrenildi.

Aleyna Tilki Apple'a tazminat davası açıyor!

Aleyna Tilki ve Emrah Karaduman'ın yeni şarkısı Dipsiz Kuyum'la ilgili şok bir gelişme yaşandı. Tilki'nin müzik yapımcısı Samsun Demir şarkının korsanının satışa sunulduğunu ve Apple'a dava açmaya hazırlandıklarını duyurdu.

Şarkının korsanının bile birçok eseri geçip 12. sıradan listeye girmesi dikkat çekerken Demir, konuyla ilgili şu bilgilendirmeyi yaptı:

"i-tunes’da Emrah Karaduman feat. Aleyna Tilki “Dipsiz Kuyu” şarkısının korsan versiyonu satışa sunuldu. Apple ile davalık olacağız. Fizy ve Muud’un değerini bilin. Böyle bir şey oralarda hiç yaşanmıyor..

Acil Apple Müzik yetkililerinden duruma müdahale etmelerini bekliyoruz. Ciddi bir firma Apple buna nasıl izin veriyor. Sanatçı ve şirketi bilinirken her dinleyenin anlayacağı bir korsan versiyonu yayınlamak bundan para kazanmak...

Hem sanatçılara hem şirketine zarar vermek... Çok büyük bir tazminat davası ile yüz yüze kalmayı göze almak demektir."

"SAKIN ALMAYIN"

Aleyna Tilki ise konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Dipsiz Kuyum henüz iTunes’da olmamasına rağmen birileri sahte bir yüklemeyle para kazanmanın peşinde... Sakın almayın. Bu şarkı bizim şarkımız değil... Orijinali Emrah'ın albümü çıktığında çıkacak. İşin ilginci Dipsiz Kuyum’un sahtesi bile listelere 12 numaradan girmiş"

Emrah Karaduman da korsan şarkı için şunları söyledi:

"Arkadaşlar i-Tunes'a 'Dipsiz Kuyum'un talihsiz ve içler acısı bir Remixi korsan olarak yüklenmiş, Apple'a dava açıyorum, lütfen itibar etmeyiniz, bu arada korsan versiyon bile 12 numaradan giriş yapmış. Birkaç güne şarkı ve albüm her yerde..."

(Superhaber)