Abone Ol

Aleyna Çakır'da Tespit Edilen Doku Ümitcan Uygun'a Ait Çıktı

Adli tıp Aleyna'nın tırnağında çıkan DNA ve spermin Ümitcan Uygun'a ait olduğu tespit etti.

Aleyna Çakır'da Tespit Edilen Doku Ümitcan Uygun'a Ait Çıktı

Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi raporu ile, Ankara'da evinde ölü bulunan Aleyna Çakır'da tespit edilen doku ve sperm örneğinin, Ümitcan Uygun'un DNA'sı ile uyumlu olduğu belirlendi.

Aleyna Çakır'ın otopsi işleminde vajinal sürüntü örneği ile sağ eldeki tırnak parçasında tespit edilen DNA profilleri üzerinde gerekli mukayese işlemlerinin yapılması için Ümitcan Uygun'dan DNA örneği alınmasına karar verdi.

Bu kapsamda yaklaşık 1 ay önce iki kadınla uyuşturucu kullanırken görüntülerinin sosyal medyada yer alması ardından düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınıp tutuklanan Ümitcan Uygun'dan, cezaevine sevk edilmeden önce DNA örneği alındı.

DNA örneği, karşılaştırma yapılması için Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi'ne gönderildi. Yapılan incelemede, Aleyna Çakır olarak bilinenAleyna Çakır'dan çıkan sperm ve dokuların Ümitcan Uygun'a ait olduğu belirlendi. Savcılığa gönderilen raporda Çakır'da bulunan sperm ve doku örneklerinin, Ümitcan Uygun'un DNA'sı ile uyumlu olduğu belirtildi.

Aleyna Çakır'da Tespit Edilen Doku Ümitcan Uygun'a Ait Çıktı - Resim: 1

NE OLMUŞTU?

Aleyna Çakır 1999 Ankara Keçiören doğumludur. Aleyna Çakır, Keçiören'deki evinde, 3 Haziran 2020'de bornoz kuşağıyla kendini tavana asarak intihar etmiş halde ölü bulundu. 21 yaşındaki Aleyna Çakır'ın cansız bedenini sevgilisi Ümit Uygun buldu ancak sonrasında Ümitcan Uygun'un Aleyna Çakır'ı 17 Nisan günü bayıltana kadar dövdüğü ve bu anları da Instagram’dan canlı yayınla paylaştığı ortaya çıktı.

Bu görüntülerin ardından gözaltına alınan Ümitcan Uygun serbest bırakıldı.