Abone Ol

Alex de Souza: Bazı oyuncular namaz kılmak istiyor!

Fenerbahçe kaptanı Alex de Souza, Brezilya'nın Folha gazetesine verdiği röportajda çarpıcı açıklamalar yaptı.

Alex de Souza: Bazı oyuncular namaz kılmak istiyor!

Fenerbahçe kaptanı, Brezilya'da yayımlanan röportajında kamp yapmaktan hiç hoşlanmadığını belirtirken, hayatında hiç futbol oynamamış insanların televizyonda yorum yapmasını eleştirdi, "Hayatında hiç iyi oynamamış bir insan nasıl iyi veya kötü diye bir oyuncuyu karşılaştırır" dedi.

Fenerbahçe kaptanı Alex de Souza, Brezilya'nın Folha gazetesine verdiği röportajda çarpıcı açıklamalar yaptı.

Sorulara büyük bir içtenlikle cevap veren tecrübeli oyuncu futbol üzerine ilginç tespitlerde bulundu.

- Brezilya ekibinin taktik planı hakkında ne düşünüyorsun?
"Dunga'nın futbolu biraz savunma ağırlıklı. Çok fazla defansif oyuncu ile mücadele ettiğinizde ortaya güzel futbol çıkmıyor. Ben de bu futbolu beğenmiyorum."

- Adriano sence neden çağrılmadı?
"Bu Dunga'nın suçu değil. Dunga bir futbolcunun hem saha, hem de saha dışı davranışına göre takım oluşturuyor. Adriano'nun özel yaşantısındaki olaylar Dunga'nın suçu değil. Bana göre hoca Adriano'yu son dakikaya kadar düzelmesi için bekledi ancak olmadı."

- Bu özel yaşantıyla gündeme gelmek sanki futbolda yaygınlaşmaya başladı...
"Her fubolcunun bir özel yaşantısı var. Saygı duymak gerek. Öyle futbolcular gördüm ki, geceleyin dışarı çıkıp, içmek, eğlenmek istiyordu. Yapıyordu da... Ancak ertesi gün antrenmana sapasağlam geliyordu. Böyle durumları kınamamak lazım. Burada önemli olan futbolcunun sağlığına dikkat etmesi ve zamanında istenilen yerde olmasıdır."

- Kamplardan hoşlanmıyorsun galiba?
"18 yaşımdan bu yana kamplardan hiç hoşlanmadım. Kampların futbolcular üzerinde yararlı olduğunu sanmıyorum. Futbolcuları bir yere kilitlemenin, hep aynı şeyleri yapıp, aynı şeyleri yemenin bir fayda getireceğini düşünmüyorum."

- Televizyonda tartışmalı futbol programlarını izliyor musun?
"Futbolu saha dışında analiz etmek çok kolay. Ancak bu tartışmalardan çok sey öğreniyorum. Çoğu analizciler, benim sahada uyuduğumu, yavaş futbol oynadığımı, futbolu soğuttuğumu ileri sürüyor. Seyirci futbolu televizyonda seyrederken bunları zaten görüyor, değerlendirmesini yapıyor. Roberto Carlos, milli takıma çağrılırsam gençlere örnek olabilirim demişti. Ardından yorumcular, Carlos'un emekliye ayrılmasını, oyun oynamamasını, bira içip eğlenme zamanının geldiğini söylediler. Bunun futbol ile ne alakası var? Carlos bira içmek isterse evinde içer, eğlenmek isterse bunu kimseye söylemeden yapar. Televizyonda bu tür eleştiriler yaptığınızda dikkatli olmak zorundasınız, sosyal olarak problemli toplumlarda bu tür eleştirilere insanlar büyük önem veriyor."

- Brezilya ve Türkiye'de medyanın futbola bakış açıları nasıl?
"Hep aynı polemikler... Eski bir futbolcu, ki hayatında hiç iyi futbol oynamamış, birden futbol yorumcusu olup iyi futbolcuyu tartışır hale geliyor. Ama sen hiç iyi futbolcu olmadın ki... Nasıl iyi ve kötü futbolcuyu karşılaştırırsın! Adam sırf tartışma yaratmak için yorumcu oluyor.

- Türkiye'de günlük hayatın nasıl geçiyor. Brezilya ile farkı var mı?
"Buradaki hayat Brezilya ile aynı. Sadece en çok tiyatroyu özledim. Lisan bilmedigim için tiyatroya gidemiyorum."

- Dini konular nasıl, seni şaşırtıyor mu?
"Başlangıçta evet şaşırdığım oldu ama artık alıştım."

- Kulüpte, takım arkadaşların arasında aşırıcı dinci olan var mı?
"Bazı oyuncular namaz kılmak istiyor. Teknik direktörlerden antrenmanları namaz saatine göre ayarlanması bile isteniyor.

- Futbolcu olarak çalıştığın en iyi teknik direktor kim?
"Luxembourgo."

- Ya Scolari?
"Harika bir hoca ama futbola bakış açımız farklı...

- Dünya Kupası'nı kim kazanır?
"Geleneksel olarak Brezilya, İngiltere favori. İtalya'yı da pas geçmemek lazım. Bence Hollanda da iyi bir takım kurdu..."

- Ya Arjantin?
"Arjantin iyi ama İspanya daha güçlü. Favori takımları özel maçlarda gösterecekleri performansa göre değerlendirmek gerek."

Türkçe'yi öğrenemedi!

Uzun bir süredir Türkiye'de bulunan Alex de Souza, Türkçe'yi anladığını ancak konuşamadığını söyledi. Brezilyalı yıldız, Fenerbahçe'nin 100 yılı aşkın bir tarihe sahip bulunduğunu belirtirken, "Avrupa'da maç oynadığımızda çevre ülkelerde yaşayan Türkler adeta maçımıza akın ediyor, bizi hiçbir yerde yalnız bırakmıyorlar" ifadelerini kullandı

Vatan