Abone Ol

Alain Delon'dan Fransızlar Beyazdır polemiği

Fransız sinemasının eski jönü aktör Alain Delon "Fransız halkı beyaz ırktır" sözüyle yine polemiğe girdi. Aktör Alain Delon 28 Ekim Çarşamba günü 'TV Magazin' dergisine verdiği röportajda "sözlerimin arkasındayım" dedi.

Alain Delon'dan Fransızlar Beyazdır polemiği

Bundan bir ay önce sağ görüşlü Cumhuriyet Parti milletvekili Nadine Morano (51), eski Cumhurbaşkanı Charles de Gaulle 1959 yılında Fransız halkı Avrupalı’dır ve beyaz ırktandır sözüne atıfta bulunarak Fransa’nın Müslüman olmasına karşıyım diye gündeme gelmişti. Aynı zamanda Avrupa milletvekili olan Nadine Morano’nun, ‘ülke (Fransa) beyaz ırktandır’ sözüne ilk destek verenler arasında beyaz perdenin ünlü sanatçısı Alain Delon da vardı.

Alain Delon “Avrupa milletvekili çok cesur, sözüne katılıyorum ama ben sağcı değilim. Biliyorum hepiniz benden nefret ediyor, sinirleniyorsunuz. Ama düşündüğümü söylüyorum. Söylemeye de devam edeceğim” dedi.

Bir hafta sonra 8 Kasım tarihinde 80 yaşına girecek olan aktör Alain Delon röportajında yabancı ve Müslüman karşıtlığıyla tanınan aşırı sağcı, radikal Ulusal Cephe Partisi’ni (Front National) de savundu. Delon, “Ulusal Cephe Partisi 6 milyon Fransız’ı temsil ediyor bu insanların hepsi sersem, aptal mı? Bu partiyi sevmeyebilirsiniz ama saygı duymalısınız. Ben partiye yakın değilim ama 50 yıldır partinin kurucusu Jean Marie Le Pen’in yakın arkadaşıyım” diye konuştu.

DHA