Abone Ol

Aktroll Olduğunu İtiraf Etmişti! Orhan Sarıkaya Hakkında Açıklama Yapıldı!

Ümraniye Belediyesi, eski çalışanları olduğu söylenen "Aktroll" Orhan Sarıkaya hakkında açıklama yaptı. Belediye, Görevde bulunduğu süre içerisinde gerçekleştirdiği diğer faaliyetler hakkında kurumumuzun bir ilgisi ve bağlantısı yoktur. Dedi.

Aktroll Olduğunu İtiraf Etmişti! Orhan Sarıkaya Hakkında Açıklama Yapıldı!

Ümraniye Belediyesi, eski çalışanları olduğu söylenen "Aktroll" Orhan Sarıkaya hakkında yaptığı açıklamada,  "Görevde bulunduğu süre içerisinde gerçekleştirdiği diğer faaliyetler hakkında kurumumuzun bir ilgisi ve bağlantısı yoktur" denildi.

Ümraniye Belediyesi, son olarak belediyede görev yapan yıllar önce ATV ve Sabah gazetesinde çalışan ve ‘Aktroll’ olduğunu söyleyen Orhan Sarıkaya hakkında açıklama yayınladı.

Açıklamada, Sarıkaya'nın belediyede Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü'nde banko görevlisi olarak çalıştığı ifade edildi.

Sarıkaya hakkındaki iddialar üzerine belediye tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bazı basın yayın organlarında yer alan; Ümraniye Belediyesi eski çalışanı Orhan Sarıkaya ve aktroll haberleri üzerine açıklama yapma gereği doğmuştur.

Bahse konu haberlerde adı geçen şahıs 2010-2017 yılları arasında belediyemiz Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü'nde banko görevlisi olarak çalışmış olup, görevde bulunduğu süre içerisinde gerçekleştirdiği diğer faaliyetler hakkında kurumumuzun bir bilgisi ve bağlantısı yoktur."

Ne olmuştu?

Yıllar önce ATV ve Sabah gazetesinde çalışan, son olarak Ümraniye Belediyesi’nde görev alan ve ‘Aktroll’ olduğunu söyleyen Orhan Sarıkaya, Aktrollerin neler yaptığını, nasıl finanse edildiklerini, Aktoller içerisindeki gruplaşmayı, halktv.com.tr'den Seyhan Avşar'a anlatmıştı. Şu an 3 adet troll gurubu olduğunu söyleyen Sarıkaya, Berat Albayrak, Süleyman Soylu ve Metin Külünk’ün ismini vermişti.

Trollerin bazılarının para aldığını bazılarının da gönüllü olduğunu söyleyen Sarıkaya, "Tweet başına para alan da var, aylık maaş alan da var. Özellikle ev hanımlarını bu konuda mükemmel ayarlıyorlar. Bu para bir yerden birisine geliyor ve daha sonra bu para dağıtılıyor." ifadelerini kullanmıştı.