Abone Ol

Aktivistler, Milyarlık Monet Tablosuna Patates Püresi Fırlattı

Almanya'nın Potsdam kentinde çevre aktivistleri bir Claude Monet eserine patates püresi fırlattı.

Aktivistler, Milyarlık Monet Tablosuna Patates Püresi Fırlattı

'Just Stop Oil' grubu Londra'da Vincent van Gogh'un Ayçiçekleri eserine domates çorbası attıktan 9 gün sonra düzenlenen eylemde Letzte Generation grubu da tıpkı Britanya'da olduğu gibi esere yemek attıktan sonra ellerini duvara yapıştırdı. 

Protestocular, Barberini Müzesi'nde düzenlenen eylemin amacının "İklim krizi karşısında insanları uyandırmak" olduğunu belirtti.

Letzte Generation tarafından paylaşılan videoda bir aktivistin, "İnsanlar aç, insanlar donuyor, insanlar açlıktan ölüyor" dediği duyuluyor. 

"İklim felaketini yaşıyoruz ve sizin korktuğunuz tek şey bir esere domates çorbası veya patates püresi atılması. Ben neden korkuyorum biliyor musunuz? Korkuyorum çünkü bilim bize 2050'de ailemizi besleyemeyeceğimizi söylüyor" diyen iklim aktivisti, "Dinlemeniz için esere patates püresi mi atılması gerekiyor? Yemek için savaşmanız gerektiğinde sanat eserlerinin bir değeri olmayacak. Ne noktada dinlemeye başlayacaksınız?" diye devam etti. 

Letzte Generation grubundan yapılan açıklamada, "Eğer halka fosil yakıtların hepimizi öldürdüğünü hatırlatmak için bir sanat eserine domates çorbası veya patates püresi atmamız gerekiyorsa biz de atarız" denildi. 

Letzte Generation grubu geçen sene Berlin'deki parlamento binası Reichstag'ın önünde iklim krizine karşı yeterince siyasi hamle yapılmadığı gerekçesiyle açlık grevi yapmış, bu sene de kendilerini Almanya'nın en yoğun otoyollarından bazılarına yapıştırmışlardı. 

Müzeden yapılan açıklamada Monet'nin 'Saman Yığınları' eserinin koruyucu cam tarafından korunduğu ve ilk tespitlere göre eserin zarar görmediği bildirildi.


Ads by Kiosked
Müze sözcüsü ayrıca polisin olay yerine hızlıca geldiğini ve protestocuların ellerinin duvardan kolay şekilde ayrıldığını ifade etti.



almanyaiklim aktivistlerimoneteserpatates püresi