Abone Ol

Akşener'den Erdoğan'a Sinan Ateş tepkisi: Sen bostan korkuluğu musun?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Meral Akşener, Sinan Ateş cinayetiyle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı yaptı.

Akşener'den Erdoğan'a Sinan Ateş tepkisi: Sen bostan korkuluğu musun?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in silahlı saldırı sonucu öldürülmesi üzerinden Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi. "Senin yönettiğini iddia ettiğin ama belli ki yönetemediğin bu devletin içinde neler dönüyor? Söyler misin bu nasıl bir ciddiyetsizliktir? Bu nasıl bir yönetim boşluğudur? Bu nasıl bir lakaytlıktır?" diye soran Akşener, "Madem öyle mesuliyet senin Sayın Erdoğan! Dicle’nin kenarında değil, başkentin göbeğinde aşağılık bir suikastle bir vatan evladına kıydılar! Ve şimdi de devletin gücünü kullanarak gerçek failleri örtbas etmeye çalışıyorlar! Her zaman olduğu gibi yine savcılar değişiyor! Her zaman olduğu gibi yargı yine bir sopa olarak kullanılıyor! Sen bostan korkuluğu musun Sayın Erdoğan? Kendine gel! Bu nasıl bir yargı sürecidir? Bu nasıl bir hukuk devletidir?" diye sitem etti.

"Öyle bir cinayete kurban giden Allah muhafaza oğlunu, damadını düşün ve torunlarının o tabutların arkasında ağlayamadan gözleri kupkuru 'baba' diye bağrışını hisset. Hisset sayın Erdoğan! Bengisu’ya, Banu Çiçek’e Ayşe Ateş’e borcun var sayın Erdoğan!" diyen Akşener, "Ben başkasını bilmem Sayın Erdoğan, 2018’de yapılan seçimler sonrasında bu ülkenin tek hakini sensin Sayın Erdoğan, kanun da hukuk da adalet de sensin. Onun için diyorum ki sen bostan korkuluğu musun? Görevini yerine getir Erdoğan!" diye seslendi.

 Akşener, İsveç'teki Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an yakılmasını ve buna İsveç hükümeti tarafından izin verilmesini de sert bir dille eleştiren Akşener, iktidarın "dostlar alışverişte görsün" anlayışı dışında bir eylemde bulunmamasına tepki gösterdi. "Bu acizliği bir kez daha, şiddetle kınıyorum! Biz, İYİ Parti olarak bu iki yüzlülüğü reddediyoruz! İnsan haklarının şiddete, terörizme, ırkçılığa ve nefret suçuna paravan edilmesini reddediyoruz!" diyen Akşener, "İsveç’te İYİ Parti gönüllülerimizden bir grubu hareket geçirdik. Cuma günü Stokholm’deki bir yerel mahkemede failler hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Bu nefret suçunun gerçekleşmesine yol verdiği için İsveç hükûmetini yargıya şikâyet edeceğiz. Ve nihai olarak bu davayı Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin ilgili maddeleri kapsamında açacağız" ifadelerini kullandı.