Abone Ol

Akşener'den Erdoğan'a: Helal Para Lazım Olunca Bana Mahkeme Açıyor

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İkizdere ziyaretinde gazetecilerin sorularını yanıtlarken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine 250 bin liralık dava açması hakkında, "Helal paraya ihtiyaç duyduğunda bana mahkeme açıyor" dedi.

Akşener'den Erdoğan'a: Helal Para Lazım Olunca Bana Mahkeme Açıyor

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 'Netanyahu benzetmesinden' dolayı kendisine dava açmasıyla ilgili, “Helal paraya ihtiyaç duyduğunda bana mahkeme açıyor" dedi. Akşener, "Sayın Erdoğan’ın çok gücüne gitti, zavallı dedi. Dün akşam söyledim zavallının ne olduğunu. Ben tarih doktoralıyım Filistin’i okuturum arkadaşa gerekirse ama en önemlisi Filistin’in haritadaki yerini biz Mescid-i Aksa’dan biliriz. İnsanların kutsal değerleri üzerinden itilip kakılmasından bıktık usandık artık bana geçmez ben yemem" diye konuştu.

Akşener, Rize'nin İkizdere İlçesindeki İşkencedere Vadisinde taş ocağına karşı eylem başlatan köylüyü ziyaret etti. Ziyaret sırasında, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akşener, sorunu Meclis'e taşıyacaklarını söyledi.

Akşener şöyle konuştu:

“Buraya özel olarak geldim. Beni takip eden herkes biliyor ki, gittiğimiz yerin sorunları üzerinden gidiyoruz. Ne şahsım ne partimin propagandasının yapılmadığı gerçek derdin sizler aracılığıyla kamuoyuna iletildiği daha sonra Meclis gündemine getirilip arkadaşlarımız tarafından canlı tutulduğu bir yöntem. Burada da aynısını yaptık, İkizdere’de esnaf gezdim buraya geldim burada da bu insanları dinledim. Bu dinlememizin neticesinde bilgiler aldık, bunları hep öğrendik, daha derinleştireceğiz arkadaşlarımız soru önergeleri verecek, araştırma önergeleri verecek, ben grup konuşmama koyacağım. Kamyonların hafriyatları denize döktüğünü ben sizden duydum. Dolayısıyla çözüm önerimizi söyleyeceğiz hem eleştirilerimizi söyleyeceğiz ama onların tamamını buradan sizden aldıklarımız üzerinden yapacağız. Bir görev yapmak üzere buradayız."

"FİLİSTİN’İN HARİTADAKİ YERİNİ BİZ MESCİD-İ AKSA’DAN BİLİRİZ"

Akşener'e, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Netanyahu benzetmesi yapması' üzerine gelen tepkiler de soruldu. Akşener akademik dünyadan geldiğini anımsatarak şöyle konuştu:

“Benim için ilginç olan, akademik dünyadan gelen bir insanım ben. Senelerce rejimleri anlattım öğrencilerime. Son 20-25 yılda bir gelenek oluştu, bu çok ciddi bir bilimsel tartışma konusu. Sultancıl yönetim, bu Sultancıl yönetim konusunu da beş yıldır ben konuşuyorum. Sultancıl yönetim ne demek? Mesela Macaristan’da Orban gibi, Putin gibi, Tramp gibi, Macron gibi uluslararası ilişkileri iç siyasetin öznesi yapan ve seçim kazanabilmek için bilumum değerlerin içine tüküren bir anlayış bu. Bunun şimdiki adı popülist diktatörler. Ben diktatör sözünü sevmiyorum onun için Sultancıl yönetim sistemi.

"FİLİSTİN'İ OKUTURUM ARKADAŞA"

Benim söylediğim Netanyahu’nun Filistin’e yaptıklarıyla alakalı değil, o sandığı muhafaza etmek açısından İstanbul seçimlerinde benzeri yapılmadı mı? Bu bir anlayış. Ama Sayın Erdoğan’ın çok gücüne gitti, zavallı dedi. Dün akşam söyledim zavallının ne olduğunu. Filistin’in yerini gösteremeyeceğimi söyledi. Ben tarih doktoralıyım Filistin’i okuturum arkadaşa gerekirse ama en önemlisi Filistin’in haritadaki yerini biz Mescid-i Aksa’dan biliriz. İnsanların kutsal değerleri üzerinden itilip kakılmasından bıktık usandık artık bana geçmez ben yemem.

"BU KABADAYI ARKADAŞIMIZ..."

Bu ülkede sayın Yavaş’la ikimizi Çin Büyükelçisi tehdit etti. Bu kabadayı arkadaşımız Cumhurbaşkanlığı yaptığı ülkenin bir partisini Genel Başkanı Başkent’inin Belediye Başkanı tehdit edildi bir başka ülkenin elçisi tarafından. Ne yaptı? Çay içirdi elçiye. 250 bin liralık tazminat davası açmış demek ki, miktar oymuş."

AKŞENER'DEN 'SOYLU' YORUMU

"Sedat Peker’in açıklamaları gelmeye devam ediyor, Sayın Soylu’nun açıklamaları hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine Akşener, “Ben izlemedim fakat biliyorsunuz ben içişleri Bakanlığı’nda stajyerim kendisi ordinaryüs profesördür bakanlık konusunda. Ordinaryüs profesör İçişleri bakanımız var soru sorduğunuz stajyer bakan, dolayısıyla ordinaryüs profesöre bakmak lazım."

"HELAL PARAYA İHTİYAÇ DUYDUĞUNDA BANA MAHKEME AÇIYOR"

Ziyareti sırasında yol üzerinde çay toplayan işçilerin yayına giderek çay toplayan Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Netanyahu benzetmesinden dolayı kendisine dava açmasına atıfta bulanarak, “Helal paraya ihtiyaç duyduğunda bana mahkeme açıyor. 250 bin lira açtı ya, şimdi hemşehrisi ile konuştum selamı var, onun için çay topluyorum” dedi.

ANKA