Abone Ol

Akşener'den Erdoğan'a: Atma Recep Bey din kardeşiyiz

İyi Parti lideri Meral Akşener Kırıkkale ve Konya mitinglerinde Erdoğan'ın "bunlar diyanet işleri başkanlığını kaldırmak istiyor" iddiasına yanıt verdi.

Akşener'den Erdoğan'a: Atma Recep Bey din kardeşiyiz

İşte Akşener'in açıklamalarında dikkat çeken o bölüm:

"Bebek katiliyle el ele tutuşan sensin Recep Bey. Onun kardeşine ‘bizim Mehmet' dedin. Akraba mısınız muhterem? Bizim Mehmet diyorsun kardeşine. İki, Osman Öcalan'ı Kandil'den getirip TRT'ye çıkardın Recep Bey. Sen bunlarla akraba mısın? Bu el PKK'da, bu el Hizbullah'da muhterem. Açtırma kutuyu, söyletme kötüyü. Biz burada insanımızı şucu bucu diye ayırmayı reddettiğimiz için bugün burada beraberiz

Recep Bey dün de ‘Sayın Kılıçdaroğlu'nun Kandil'den talimat aldığını', benim de ‘teröristlerle yan yana ve kol kola olduğumu' söylemiş. Çok ilginç. Yahu bebek katilinin kardeşine ‘Bizim Mehmet' diyen sensin kardeşim. İkincisi; şu elinde PKK var, aile gibisiniz mübarekler. Öyle ‘Bizim Mehmet.' Ayrıca 31 Mart'ın İstanbul'daki ikinci seçiminde sen Osman Öcalan'ın TRT'ye çıkmasına sebep oldun. Kırmızı bültenle arandığından hiç haberi yokmuş. Ayakkabı numarasını bilen malum şahıs da…

* Bu arada işin daha vahimi oldu 31 Mart'ta. Ben Üsküdar'da ikamet ediyorum. Temel Bey ile beraber biz, Kandil ile kağıt imzalamışız. İkimiz hem de. Bu arkadaş bostan korkuluğu. Her ikimizin de dokunulmazlığı yok. Yuh olsun sana be, eğer o kağıdı imzalayıp da biz hala geziyorsak. Bu sol el, bu sol elde PKK var, Recep Bey. Bu sağ elinde de Hizbullah var. Terör örgütleri ile berabersin.”

“ATMA RECEP BEY, DİN KARDEŞİYİZ”

Akşener, Erdoğan'ın “Diyanet'i kapatacaklar” iddiasına ise “Diyanet'in kuran Atatürk'ümüz. Oraya uzanan eli kırarım ben be. Senelerdir Diyanet ile uğraşan sizsiniz. Tarikat ve cemaatlere vermek için gayret eden sizsiniz. İçine atadığınız adamlar yanlış olabilir. Kurum bizim, Atatürk'ümüzün. Oraya uzanan elleri kırarım. Atma Recep Bey, din kardeşiyiz. Atıp atıp duruyorsun” diye yanıt verdi.