Abone Ol

Akşener'den Uzay Yorumu: 5 Müteahhit Sevinmiştir

Akşener, Türkiye'nin uzay programında olmasının şart olduğunu belirtirken, "Uzay programı ilginç. İşin içinde yap-işlet-devret programı var. 5 müteahhit çok sevinçlidir acaba hangisi alacak. Müşteri garantisi verilecek mi merak ettiğim konular bu." dedi.

Akşener'den Uzay Yorumu: 5 Müteahhit Sevinmiştir

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, esnaf ziyaretlerini Düzce'de sürdürdü.

Akşener,Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Milli Uzay Programı'ndaki birincil ve en önemli hedefimiz, Cumhuriyetimizin 100. yılında Ay'a ilk teması gerçekleştirmektir. İnşallah Ay'a gidiyoruz." sözleri ile ilgili dikkat çeken bir yorumda bulundu.

Akşener şunları söyledi: "Uzay programı ilginç. Gördüğüm kadarıyla yap-işlet-devret modeli var işin içinde. 5 müteahhit çok sevinçlidir, acaba hangisi alacak? Acaba müşteri garantisi verilecek mi? Merak ettiğim konular bunlardır. Elbette Türkiye'nin uzay  çalışmalarında bulunması şarttır.

Onun teknolojisi çalışma yapılması şarttır. Ama sayın Erdoğan'ın açıklamasında gördüğüm bakış açısı hala aynı. Yani tünelin köprülerin, tünellerin yapılmasıyla ilgili hangi bakış açısıyla konuşuyorsa aynısını da uzay programı ile ilgili konuşurken gördüm.İlginç olanı bu.

Gerçekten enteresan. Millet aç. Dertlerinin konuşulması lazım.Tekrar söylüyorum. Elbette uzayla ilgili çalışma yapılabilir ama takdimini çok sorunlu buldum."