Abone Ol

Akşener: Kara Para Devlet Eliyle Aklanıyor

İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu.

Akşener: Kara Para Devlet Eliyle Aklanıyor

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuşuyor. Akşener'in konuşmasından başlıklar şöyle:

"İktidardakilerin becerikli ellerinde paramız iyice pul olduğu bir haftayı daha geride bıraktık. Geçtiğimiz hafta bir kez daha gördük ki sayın Erdoğan’ın milli güvenlik tanımı kendi koltuğunun güvenliğinden başka bir şey değil.

Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi ülkemiz için başlı başına bir milli güvenlik tehdidir. Bu ucube sistemin pençesinde Türkiye her hafta yeni bir krizle karşı karşıya kalıyor. Gire gire gri listeye girdik.

Bu listeye neye göre giriliyor biliyor musunuz, eğer ülkenizde yoğun miktarda para aklanıyorsa, terörist gruplar ülkenizden finansman sağlıyorsa, siz bu sorunlara karşı hiçbir mücadele sergilemiyorsanız işte o zaman gri listeye giriyorsunuz. Türkiye’nin düşürüldüğü duruma bakar mısınız, yazıklar olsun!

Türkiye para aklanıyor mu, evet aklanıyor. Bizzat devlet eliyle aklanıyor. Mesela yurt dışında paranız varsa veya yurt içinde kanunsuz yollardan kazandığınız parayı yurt dışına çıkardıysanız bu parayı aklamak için uğraşmanıza hiç gerek yok. Nasıl mı? Hemen varlık barışı için müracaat edip yüzde 1 komisyonla bu parayı kolayca aklayabiliyorsunuz. Kimse size o parayı nereden buldun diye hesap soramıyor.

Artagan projemizin temelinde de işte tam olarak bu mücadeleye yer alıyor. Para aklamanın dayanağı nakit paradır. Naylon faturanın, uyuşturucunun, kaçakçılığın, yolsuzluğun, rüşvetin de ortak noktası nakit para ile yapılmalarıdır.

Varsın onlar beceriksiz yönetimlerine kılıf arasınlar. Varsın onlar ucube sistemleriyle sonlarını getirsinler. Bizim onlarla kaybedecek vaktimiz yok. İktidara geldiğimizde dünyanın en gelişmiş finansal sistemini kuracağız.

Bu bütçe savurganlık bütçesidir. Bu bütçe sayın Erdoğan’ın giderayak milletimize attığı son kazığın bütçesidir. AK Parti iktidarının insanı yok sayan siyaset anlayışı maalesef ülkemizin her köşesinde tüm gerçekliğiyle hissediliyor.  Milletimiz evim yandı diye feryat ediyor, sayın Erdoğan görmezden geliyor. Mesela eve ekmek götüremiyorum diyor, sayın Erdoğan kafalarına çay atıyor."