Abone Ol

Akşener, 26 Ağustos'ta ne açıklayacak?

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 26 Ağustos’ta çok önemli açıklamalar yapacağını belirten İyi Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu'nun, "Türk siyasetinde önemli bir başlangıç olacak" açıklamasının ardından kulisler hareketlendi.

Akşener, 26 Ağustos'ta ne açıklayacak?

Parti kaynakları, Akşener’in 26 Ağustos’ta, 2024 yerel seçimlerine “ittifaksız” olarak gireceğini açıklayacağını iddia ederken, kulislerde Akşener’in, “CHP’ye kapının tamamen kapandığına” yönelik açıklamalar yapabileceği de konuşuluyor.

Cumhuriyet’ten Merve Kılıç imzalı habere göre, bazı partili kaynaklar, Akşener’in 26 Ağustos’ta, 2024 yerel seçimlerinde izleyeceği "politik hattı" açıklayacağına ve "sert bir konuşma" hazırladığına işaret etti. Akşener’in bu konuşmanın ardından yerel seçimlere ilişkin bölge toplantılarına başlayacağı da belirtildi. Bazı kaynaklar, Akşener’in söz konusu konuşmasının “kurultay konuşması kadar sert olacağını” ve “CHP ile beldelerde dahi ittifak yapılmayacağını” iddia ediyor.


İyi Parti, İzmir için kimi düşünüyor?
Öte yandan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için partinin kalkınma politikaları başkanı Ümit Özlale’nin ismi konuşuluyor.