Abone Ol

AKP'nin vekil transfer girişimi konuşuluyor

AKP'nin Meclis'teki sandalye sayısını artırmak için DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi’nden bazı isimlerle dolaylı temas kurduğu ve bazı milletvekillerinin AKP’ye geçişi için çalıştığı iddiası parti kaynakları tarafından doğrulandı.

AKP'nin vekil transfer girişimi konuşuluyor

AKP'nin Meclis'teki sandalye sayısını artırmak için DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi’nden bazı isimlerle dolaylı temas kurduğu ve bazı milletvekillerinin AKP’ye geçişi için çalıştığı iddiası parti kaynakları tarafından doğrulandı. AKP'nin bu girişiminin sonuçsuz kaldığını belirten kaynaklar, "Gelecek Partisi, DEVA ve Saadet arasında devam eden grup kurma çalışmalarını sekteye uğratmak, aramızda çatlak yaratmak istiyorlar. Çünkü üç partinin kuracağı bir grup onları ürkütüyor" dedi.

Gazete Duvar’dan Ceren Bayer’in kulis haberine göre, Saadet Partili bir yönetici, partileri için böylesi bir transferin asla söz konusu olmayacağını belirterek, “Bizden herhangi bir geçiş olmaz. AKP bize böyle bir teklif getirmedi bile, getirmez” diye konuştu.

Gelecek Partili bir yetkili ise AKP'nin muhalefet milletvekillerini transfer etmek için girişimlerde bulunduğuna dair birinci ağızdan duyumları olduğunu söyledi. DEVA Partisi ve Gelecek Partisi’nde AKP kökenli isimler olduğunu ve pek çok siyasetçi arasındaki insani ilişkilerin devam ettiğini hatırlatan yetkili, “Bu ilişkiler üzerinden bir iletişim geliştirildiğini, geçmişte yapılan hataları telafi etmek istedikleri yönünde söylemler geliştirdiklerini biliyorum” dedi. Söz konusu girişimlerinin karşılıksız kaldığını belirten yetkili, AKP’nin öncelikli amacının gündemlerinde olan Anayasa değişikliği için sayısal gücünü artırmak olduğunu söyledi.

Bu girişimlerin üç partinin Meclis’te ortak bir grup kurma çalışmalarına yönelik olabileceğini de ifade eden yetkili, “Gelecek Partisi, DEVA ve Saadet arasında devam eden grup kurma çalışmalarını sekteye uğratmak, aramızda çatlak yaratmak istiyorlar. Çünkü üç partinin kuracağı bir grup onları ürkütüyor" görüşünü ifade etti.