Abone Ol

AKP'nin İBB adayı için dikkat çeken kulis! O isim öne çıkıyor

Yerel seçimlere aylar kala AK Parti’nin İstanbul için hangi ismi aday göstereceği merakla bekleniyor. Kulislerde konuşulan iddialara göre, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, AK Parti’nin İBB adayı olacak…

AKP'nin İBB adayı için dikkat çeken kulis! O isim öne çıkıyor

31 Mart 2024 yerel seçimlerine yaklaşık 4 ay kaldı. AK Parti ise başta İstanbul ve Ankara olmak üzere 2019’da kaybettiği büyükşehirleri yeniden almayı hedefliyor.

Yerel seçimlerde İstanbul için yarışacak AK Partili isimler arasında Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, önceki kabinenin Çevre Bakanı Murat Kurum ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yer alsa da kulislerde öne çıkan güçlü figürlerden birisi de İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya oldu.

YERLİKAYA GÜNDEMDE

Cumhuriyet’in haberine göre göreve geldiği günden bu yana gerçekleştirdiği operasyonlarla gündeme gelen İçişleri Ali Yerlikaya'nın AK Parti'nin İBB adayı olacağı iddia edildi.

Yerlikaya'ya yakın kaynaklar İçişleri Bakanı'nın kesinlikle aday olmayacağını belirtse de, bu konuda Yerlikaya doğrudan bir açıklama yapmadı.

1 ARALIK SON TARİH

Öte yandan YSK, geçtiğimiz günlerde 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri’nde aday olabilmek için kamu görevlilerinin 1 Aralık Cuma günü saat 17.00’ye kadar görevlerinden ayrılma isteğinde bulunmaları gerektiğini bildirmişti. Buna göre, Yerlikaya’nın aday olabilmesi için 1 Aralık’a kadar istifa etmesi gerekiyor.

TEVFİK GÖKSU İÇİN İLÇE ARAYIŞI

Seçimlerde yarışmak isteyen ve aday olacağı konuşulan diğer ismin de İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu olduğu iddiası var. Esenler’de üç dönem kuralına takılan Göksu’nun başka ilçe arayışında olduğu iddia ediliyor. Öte yandan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın, Göksu’nun İBB için aday gösterilmesi durumunda destekleyeceği ifade ediliyor.