Abone Ol

AKP'liler boşanmak için neden seçim sonrasını bekledi?

MEDYAFARESİ Genel Yayın Yönetmeni Cengiz Güven, AK Partili vekillerde seçim sonrası başlayan boşanma furyasını kaleme aldı. İşte o yazı...

AKP'liler boşanmak için neden seçim sonrasını bekledi?

İşte Cengiz Güven'in yazısındaki o bölüm;

AK Parti'de insanlara görev verilirken özel hayatları önemli bir etken oluyor.

Eski Bakan Kürşad Tüzmen'in milletvekili aday listesine alınmaması buna örnek verilebilir. Bir başka örnek ise, Mümtaz'er Türköne çifti. Akademisyen yazar Türköne, eşi Özlem Piltanoğlu Türköne ile arasında seçim öncesi başlayan huzursuzluğun kurbanı oldu.

Ünlü yazar, AK Parti'den milletvekili olmak istedi. Bunun için de bir dönem önce milletvekili olan eşi,  kocası Mümtaz'er Türköne için adaylıktan feragat etti. Karı koca milletvekili adayı görüntüsü vermemek için Mümtaz'er Türköne AK Parti'ye milletvekilliği için adaylık başvurusu yaptı. Ancak, AK Parti çevrelerinde çok sevilen ve hatta giderek idol haline gelen Türköne kesin aday listesine alınmadı.

Bu durum AK Parti çevrelerinde de çok büyük şaşkınlık yarattı.

Peki ne olmuştu da Türköne listeye girememişti?

O sadece, "Boyumun ölçüsünü aldım" demekle yetindi.

Farklı yorumlara mahal vermeyen bir ifade...

Ama seçim bitti AK Partili çiftler, evliliği teşvik eden Başbakan Erdoğan'a nisbet adeta boşanmak için adliyenin yolunu tuttu.

Seçimde milletvekilliğinden kendisi için feragat eden ikinci karısını boşamak için Mümtazer Türköne, soluğu seçim sonrası adliyede aldı.  Onlar da tek celsede boşandı.

Sahi ne oluyor bu AK Partililere? Neden virüs bulaşmış gibi boşanıyorlar? Nimet Çubukçu neden bakan olamadı? Eşinden neden seçim sonrası ayrıldı? Kürşad Tüzmen neden milletvekili olamadı? Mümtaz'er Türöne ve eşi  Özlem Piltanoğlu neden aday olamadı? Seçimden hemen sonra tek celsede neden boşandılar? Boşanmak için neden seçim sonrasını beklediler?

Yazının tamamını okumak için tıklayınız.