Abone Ol

AKP'li Başkan Mehmet Zeybek Güldürdü: Petrol Bulduk Lozan Antlaşması Yüzünden Çıkaramadık

AKP’li Afyon Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 15 yıl önce Şuhut ilçesi Kayabelen Köyü’nde gravite değeri çok yüksek petrol bulunduğunu ancak petrolün Lozan Antlaşması nedeniyle çıkarılmadığını öne sürdü.

AKP'li Başkan Güldürdü: Petrol Bulduk Lozan Antlaşması Yüzünden Çıkaramadık

Afyon Postası’ndan Nail Azbay’ın haberine göre, Rahmiye Sare Palalı Okulu’nun Kariyer Günleri etkinliğine katılan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, burada yaptığı konuşmada ilginç iddialarda bulundu. İddialarını isim vermediği bazı ‘bilim adamları’na dayandıran Zeybek’in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“2023 Lozan Anlaşması’nın hükümlerinin son bulduğu dönem. Dünya’da ender bulunan toryum madenine sahibiz biz. Bilim adamı bir şehri ısıtabilmek için milyarlarca ton kömüre ihtiyaç var ama toryum madeni ile bir el arabası kadar şeyle koskoca şehri ısıtabilirsiniz diyor.

Şu anda dünyanın en zengin toryum madeni yataklarına sahibiz. Yine dünyanın en zengin bor madenlerine sahibiz. Bor madeni 1 ton alçıdan daha ucuza ihraç ediliyordu. İşlenmemiş halde. İngiltere bunu Manş Denizi’nde stokluyor. Bor madeni olmadan uzay araştırmaları yapmak mümkün değil. Çünkü atmosferi geçince güneş ışınlarını araçlar eriyor.