Abone Ol

AKP'li Zehra Taşkesenlioğlu'nun Boşanma Haberlerine Erişim Engeli Haberlerine de Erişim Engeli Geldi

AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun başvurusu üzerine, eski Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü ve AKP milletvekili aday adayı olan eski eşi Prof. Dr. Ünsal Ban’a açtığı boşanma davasına yönelik haberlere erişim yasağı kararı yağdı.

AKP'li Zehra Taşkesenlioğlu'nun Boşanma Haberlerine Erişim Engeli Haberlerine de Erişim Engeli Geldi

Gölbaşı Sulh Ceza Mahkemesi, boşanma davası açtığı eşinden 70 milyon lira tazminat talep eden Taşkesenlioğlu’nun avukatının dilekçesinde yer alan tüm talepleri kabul ederek, 74 ayrı haberle ilgili olarak erişim yasağı kararı aldı. Kararın, avukatın, haberlerin kaldırılması için basın kuruluşlarına gönderdiği ihtardan hemen sonra, kısa süre içinde verilmesi dikkati çekti.

Erişime engeli verilenler arasında, daha önce yayımlanan haberlere erişim engeli geldiğine yönelik haberler de yer aldı.

74 ayrı haber

Gölbaşı Sulh Ceza Mahkemesi, Ünsal Ban’ın, eşi Taşkesenlioğlu ile ilgili olarak yaptığı açıklamalar, malvarlığına yönelik iddialar ve erişim engeli haberlerinin tamamını kişilik hakları ile ilgili buldu.

Özellikle boşanmanın nedenlerinin değil, malvarlığının ve nasıl edinildiğinin sorgulandığı haberlerin de “kişilik hakları ve özel hayat” kapsamında sayılması dikkati çekti.

ESB bildirdi

Gölbaşı Sulh Ceza Mahkemesi’nin Taşkesenlioğlu’nun başvurusunun ardından büyük hızla verdiği erişim engeli kararları Erişim Sağlayıcıları Birliği tarafından yayın kuruluşlarına bildirildi. Böylece, Taşkesenlioğlu hakkındaki 74 habere daha erişim engeli getirilmiş oldu.