Abone Ol

AKP’li yönetici: İmamoğlu Trabzon’da Pontus Rum Cemiyeti tarafından böyle karşılandı

AKP Başakşehir İlçe Teşkilatı Medya Başkanı Şevki Mert Akın, Ekrem İmamoğlu'nun Trabzon'da CHP tarafından Atatürk Alanı'nda düzenlenen bayramlaşma programına ilişkin, "Ekrem İmamoğlu Trabzon'da Pontus Rum Cemiyeti tarafından işte böyle karşılandı" şeklinde tweet attı.

AKP’li yönetici: İmamoğlu Pontus Rum Cemiyeti tarafından böyle karşılandı

Bu sözlerle ilgili eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş ise, "Bu twiti yazan kişi AKP Başakşehir Medya Birim Başkanı... Bayram günü ağzımın tadını bozmamak için sadece 'Allah akıl fikir versin' diyorum... Çünkü; ırkçılık bir hastalıktır ve tedavisi yoktur..." tepkisini gösterdi.

AKP Başakşehir Medya Birim Başkanı Şevki Mert Akın sosyal medya hesabından Ekrem İmamoğlu'nun Trabzon ziyareti sırasında yaptığı bayramlaşma töreninde otobüsün üstünden konuşma yaptığı bir fotoğrafı paylaşarak "Pontus" ifadeleri kullandı.

Paylaşımı büyük tepki çeken Şevki Mert Akın'ın daha sonra attığı twiti sildiği görüldü.

Tepki çeken paylaşımında Akın şu ifadeleri kullandı: Ekrem İmamoğlu Trabzon'da Pontus Rum Cemiyeti tarafından işte böyle karşılandı. Zira adam İstanbul'u tekrar Konstantinopolis yapan kişi. Biz demiyoruz Atatürk'ün denize döktüğü Yunanlar diyor" dedi.

AKP’li yönetici: İmamoğlu Trabzon’da Pontus Rum Cemiyeti tarafından böyle karşılandı - Resim: 1

Bu tweeti alıntılayarak duruma tepki gösteren CHP Milletvekili Barış Yarkadaş ise, "Bu twiti yazan kişi AKP Başakşehir Medya Birim Başkanı... Bayram günü ağzımın tadını bozmamak için sadece 'Allah akıl fikir versin' diyorum... Çünkü; ırkçılık bir hastalıktır ve tedavisi yoktur..." ifadelerini kullandı.

AKP’li yönetici: İmamoğlu Trabzon’da Pontus Rum Cemiyeti tarafından böyle karşılandı - Resim: 2

AKP’li yönetici: İmamoğlu Trabzon’da Pontus Rum Cemiyeti tarafından böyle karşılandı - Resim: 3