Abone Ol

AKP'li Yeni Şafak Yazarı: Vahdettin'in Mezarı Şam'dan Türkiye'ye Getirilsin

AKP Medyasında Hain Vahdettin'e destek büyüyor. Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Likoğlu, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü kutlamalarında Osmanlı’ya yönelik kullandığı sözler nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i eleştirdi. Vahdettin'in mezarının getirilmesini ikinci Ayasofya olarak tanımladı.

AKP'li Yeni Şafak Yazarı: Vahdettin'in Mezarı Şam'dan Türkiye'ye Getirilsin

Liloğlu, “Nasıl ki Ayasofya ibadete açıldığı gün ‘Elhamdülillah’ dediysek, yeniden Elhamdülillah demek için Sultan Vahdettin’in mezarını Şam’dan İstanbul Büyük Çamlıca Camii’nin bahçesine nakletmeliyiz.” önerisinde bulundu.

Likoğlu, “İzmir’in Yunan işgalinden ve zulmünden kurtuluşunun 100. yıl dönümünde, CHP zihniyetinin en rezil yüzü tekrar karşımıza çıktı. Uyuşturucu müptelası bir sanatçının sahne aldığı kutlama konserinde kürsüye çıkan İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP’nin ecdada olan kinini tekrar kustu” düşüncesini dile getirdi.

“CHP’lilerin Sultan Vahdettin’e sövme gerekçesi yaptıkları kötü yönetim, Sultan Vahdettin’den çok CHP’nin babası İttihatçıların yönetimidir” görüşünü dile getiren Likoğlu,  milli değerler, milli bayramlar, tarihi günler üzerinden yapılan ayrıştırmaların bir an önce önüne geçilmesi gerektiğini yazdı.

Likoğlu, yazısına şöyle devam etti:

İzmir’in işgalden kurtulduğu gün, dönemin Akşam Gazetesi’nin manşeti ‘Elhamdülillah İzmir’e kavuştuk’ idi. O gün İzmir’e kavuşmakla sevinenlerin yeniden sevinmesi için, o gün İzmir’i kaybedenlerin tekrar üzülmesi için ve bu tartışmaları tarihin çöplüğüne atmak için yapılacak tek şey var:

Nasıl ki Ayasofya ibadete açıldığı gün ‘Elhamdülillah’ dediysek, yeniden Elhamdülillah demek için Sultan Vahdettin’in mezarını Şam’dan İstanbul Büyük Çamlıca Camii’nin bahçesine nakletmeliyiz.

Sultan Vahdettin hain değildi, bunu bilmek için tarihçi olmaya gerek yok.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın