Abone Ol

AKP'li Cahit Özkan Uçuyor: Oy Hedefimiz Yüzde 80

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, yaptığı açıklamada AKP olarak yüzde 70-80 arasında oy beklediklerini söyledi.

AKP'li Cahit Özkan Uçuyor: Oy Hedefimiz Yüzde 80

AKP Grup Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Cahit Özkan, beşinci yargı paketine ilişkin olarak, “Bu düzenleme ile kamu hizmetinin daha az maliyetle ve hızlı sunulması, icra satış sisteminin yenilenmesi ve vatandaşa yansıtan maliyetlerin azaltılması, mülkiyet hakkının korunması, çocukların ruhsal ve fiziksel gelişiminin desteklenmesi amacıyla insan hakları eylem planı esas alarak hazırladığımız teklifimizi görüyoruz' açıklamasını yaptı.

Özkan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 'helalleşme' çıkışına ilişkin de konuşarak şunları kaydetti:

“Cumhuriyet Halk Partisi kendi içinde bir ortak noktaya varamamışken, kendi içinde geçmişle yüzleşmek yerine geçmişin hesaplarını sürdürmek gibi bir gayretin olmasına rağmen, kendi Genel Başkanları da kendine koltuk devşirebilmek için helalleşmek adı altında günü kurtarmaya çalışıyorsa, başlaması gereken nokta tek parti dönemlerine kadar uzanmalıdır. Cumhuriyet Halk Partisi yüz yıla yakın sürede yaptıkları hataları, özellikle Gazi Mustafa Kemal’den sonra tek parti uygulamalarının, ‘milli şef’ döneminde İsmet İnönü’nün neler yaptığını tek tek bakacak olursak, hepsinden tek tek özür dilemelidir” ifadelerini kullandı.

"EYT gündemimizde yok"

Bahçeli’nin EYT konusundaki sözlerine ilişkin Özkan, “Sayın Cumhurbaşkanımız ve ilgili Bakanlarımız net bir şekilde ortala koydu. Yaşla ilgili olamamak üzere, emeklilerimizi düşündüğümüz için. Emeklilerimiz emekli olduğu zaman Avrupa’da nasıl emekliler onuruna yaraşır, hiçbir işte çalışmadan haline münasip bir şekilde yaşaması mümkünse, gelişmiş demokrasilerde olması gereken çalışan ve ödenen prim denkleminde olması gereken emekli denklemini hayata geçirmemiz gerekiyor. Bu düzenlemenin milletimiz emeklilerimiz için çalışma hayatımız için, ülkemizin daha fazla üretim, istihdam, ihracat ile refah ülkesi olması için arkasında durduğumuz düzenlemedir. Şu anda öyle bir gündemde çalışma yok” şeklinde konuştu.

İddialı oy hedefi

Yüzde 50+1 tartışmalarına değinen Özkan, oldukça iddialı bir oy hedefi açıkladı: “Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamaları ve tavrı belli. Yüzde 50 artı 1 demokrasimizin ve milletimizin temsil yetkisinin en güzel şekle kullanılabilmesinin yolu olduğundan bahisle arkasındayız. Keşke milletten yetki isteyenler yüzde 70 almayı hedefleyebilseler. AK Parti olarak bizim hedefimiz yüzde 70-80’dir. AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi Cumhur İttifakı olarak milletimizin bugüne kadar yüzde 80’ine yakınının oyunu almışız. Biz 2023 seçimlerinde yüzde 75’e ulaşmak için çalışıyoruz.”