Abone Ol

AKP'li Metiner'den ATV'nin Yalnız Kurt Dizisine Tepki: Kürtlere Yönelik Zehirli Dil..

Eski AKP'li vekil Mehmet Metiner, ATV'de yayınlanan Yalnız Kurt dizisine eleştiriler yöneltti.

AKP'li Metiner'den ATV'nin Yalnız Kurt Dizisine Tepki: Kürtlere Yönelik Zehirli Dil..

 Metiner, "Kürtlere yönelik bu düşmanlaştırıcı zehirli dilin onca uyarılarımıza rağmen kendi kanalımız olarak bilip bağrımıza bastığımız ATV’de tedavülde tutulmasından duyduğumuz üzüntü tarifsizdir" ifadelerini kullandı.

24. Dönem Adıyaman, 25. ve 26. Dönem İstanbul'dan AKP milletvekilliği yapan Yeni Şafak gazetesi yazarı Mehmet Metiner'den ATV'nin Yalnız Kurt adlı dizisine sert tepki geldi.

İşte Metiner'in Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlar:

"ATV’de Yalnız Kurt’u izliyorum. Kürtler dış güçler tarafından Türkiye’ye karşı kullanılan bir güç olarak takdim ediliyor. Hani PKK denilse eyvallah, lakin doğrudan Kürtler denilerek Kürtlerin bu tarz bir düşmanlaştırıcı kurgu içine yerleştirilmesi, ırkçı bir nefretin eseridir.

Kürtlere yönelik bu düşmanlaştırıcı zehirli dilin onca uyarılarımıza rağmen kendi kanalımız olarak bilip bağrımıza bastığımız ATV’de tedavülde tutulmasından duyduğumuz üzüntü tarifsizdir. Demokrasi ve Birlik Derneği olarak ATV’nin bu yanlış tutumunu şiddetle kınıyoruz.

Erdoğan liderliğindeki AK Parti’nin etnik inkarı ve asimilasyonu sonlandırarak pekiştirdiği kadim Türk-Kürt kardeşliğinin, Kürtleri düşmanlaştıran bu zehirli dil üzerinden bozulmasına ATV’nin ısrarla çanak tutmasına anlam veremiyorum. Kardeşliğimiz ve birliğimiz adına çok yazık!

Üzülerek belirtmek isterim ki, Bu anlayışı benimser ve bu anlayışla devam ederseniz ne terörle mücadelede başarılı olabilirsiniz ne de Kürtlerin yüreğini kazanabilirsiniz. PKK/HDP canibinin değirmenine su taşıyan bu ırkçı ve dışlayıcı bakış, bize ve ülkeye kaybettirir, biline!

"Kendini "Erdoğan sevdalısı" olarak tanıtan birinin verdiği cevap Reis adına üzücü"
Mazlum ve Müslüman Kürt halkı hakkında ırkçı ve suçlayıcı nazarlarla konuşanları kendimizden bilmeyiz. Böyle düşünenlere çanak tutanları da… Kürdü düşmanlaştıran Türk’ü de, Türk’ü düşmanlaştıran Kürd’ü de kendimizden bilmeyiz. Biz Türkler ve Kürtler ayrılmaz bir bütünüz.

Kendini “Erdoğan sevdalısı” olarak tanıtan birinin “Bu diziden PKK ve FETÖ rahatsız olsun, size ne” gibisinden bir cevap vermesi, AK Partimiz ve Reis adına üzücü. Demek ki sahada AK Parti bu anlayış temelinde savunuluyor ki asıl üzücü olan bu. Bir de bu lafın bize söylenmesi


Bize mi ne? Asıl bizden önce sizin karşı çıkmanız gerekiyor. PKK üzerinden veya PKK’nın yapıp ettiklerinden dolayı PKK demeden “Kürtler” diyerek suçlayıcı ifadeler kullanılabiliyorsa, Kürtlerin kardeşleri olarak asıl sizlerin herkesten önce tepki koymanız gerekiyor. Ah, ah!

DEAŞ veya FETÖ dolayısıyla “Müslümanlar” diye başlayan suçlamalar getirildiğinde “bize ne?” der misiniz? “Kürtler” denilerek suçlamalar getirildiğinde şayet gerekli tepkiyi koymuyorsanız, Kürt kardeşlerinizin hukukunu korumuyorsanız, kusura bakmayınız sizde sorun var demektir."