Abone Ol

AKP'li Kurtulmuş'tan Gülşen Tehditi: Herkes Ağzından Çıkan Sözlere Dikkat Etsin

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Hakan Çelik ile Hafta Sonu'nda soruları yanıtladı. Numan Kurtulmuş Gülşen'in tutuklanmasına ve ev hapsine giden süreçte yaşananlardan şarkıcı Gülşen'in söylediklerini sorumlu tuttu. Yani ifade özgürlüğünü unuttu. Aykırı görüşleri ifade etmenin, tutuklanmaya hapse atılmaya yeterli olduğunu savundu.

AKP'li Kurtulmuş'tan Gülşen Tehditi: Herkes Ağzından Çıkan Sözlere Dikkat Etsin

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, şarkıcı Gülşen’in 3 yıla kadar hapsinin istenmesiyle ilgili konuştu. Kurtulmuş, “Topluma mal olmuş kişilerin tabiri caizse camdan fanus içinde yaşaması gerekiyor. Herkesin ağzından çıkan sözlere dikkat etmesi lazım” dedi.

Kurtulmuş, seçimlerin 2023'ün haziran ayında olacağını söyledi; "Seçim kampanyaları için hazırlığımızı yapıyoruz" ifadesini kullandı.

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Hakan Çelik ile Hafta Sonu'nda soruları yanıtladı.

 AKP’li Kurtulmuş’un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Seçim 2023'ün haziran ayında olacak. Seçim kampanyaları için hazırlığımızı yapıyoruz. Halkın ilgisi ve desteği devam ediyor. Teşkilatlar hayati bir seçim olduğunun farkında.

“Nasıl tutuklama kararı nasıl verildi bu hukuki bir süreç. Orada söyleyeceğimiz şey şudur herkes hele hele toplumun önünde olanlar bu sözü belki, bir benzerini bir başkası söylemiş olsaydı dikkat bile çekmeyebilirdi. Toplumun önünde model olarak görülen insanların söyledikleri her söze ve davranışa dikkat etmesi lazım. Sadece meydanda değil, işte artık ortaya da çıkıyor. Topluma mal olmuş kişilerin tabiri caizse camdan fanus içinde yaşaması gerekiyor. Herkesin ağzından çıkan sözlere dikkat etmesi lazım.

“Belki demokrasi diyebilirim. Geldiğimiz noktanın kıymetini bilelim anlamında diyorum. Bölge ülkelerle kıyasladığımız zaman çok şükür Türkiye demokratik olgunluğuna ulaşmıştır.

"(Ahmet Şık'ın açıklamalarına) İlk okuduğumda hakikaten hayret ettim. Ve gerçekten çok üzüldüm. Demokrasimizin standartlarından bahsediyoruz iktidardan indirilmiş hükümetlerden bahsediyoruz şimdi bunların hepsinin geride kaldığına inanıyoruz. Bu çok marjinal ama 84 milyon vatandaşımızı uyaran bir sinyaldir. Bir takım çevrelerin zihinlerinin arkalarında anti demokratik emeller yaptığını görüyoruz. Sen kimsin ya! Bu felaket bir zihniyettir. Bunları idam edeceğiz demediği kalmış! Demokrasi adına acı ve acınası düşüncelerdir. Faşizan düşüncelerdir!