Abone Ol

AKP’li eski vekilden Erdoğan’a Esad şoku

Bazı eski ve mevcut İstanbul milletvekilleriyle İstanbul’da bir araya gelen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a, bir eski milletvekili, “Suriye konusunda farklı yolların denenmesini” önerdi.

AKP’li eski vekilden Erdoğan’a Esad şoku

Milletvekilinin “Şam yönetimiyle görüşülse daha iyi olmaz mı?” demesi üzerine Erdoğan’ın, “Bunu CHP’nin başındaki zat da söylüyor zaten, sen niye bunu söylüyosun ki” diyerek terslediği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Parlamenterler Birliği İstanbul Şubesi üyelerini oluşturan bazı eski ve mevcut İstanbul milletvekilleriyle bir araya geldi. Toplantının kapalı bölümünde söz alan bazı milletvekilleri, Türkiye’nin Suriye politikasını destekledi. Bir eski milletvekili ise Suriye konusunda farklı yolların denenmesi gerektiğini gündeme getirdi.

Söz konusu milletvekili, “Şam yönetimiyle görüşülse daha iyi olmaz mı, en azından el altından bir temas kurulabilir?” görüşünü dile getirdi. Erdoğan’ın bunun özerine “Bu adam 1 milyon Suriyeliyi öldürmüş, diyalog çabalarımıza karşılık vermemiş. Sen, CHP’nin başındaki zat söylüyor. Sen niye böyle konuşuyorsun? Öyle bir niyetimiz yok” diyerek terslediği, toplantının açılışında yaptığı açıklamalara benzer şekilde Türk ordusunun Suriye’de olması gerektiğini savunduğu öğrenildi.

Erdoğan, “Şimdi geri çekilsek, bunların projeleri, planları bitecek mi? PKK bitecek mi? Çukur olaylarını yaşadık, 40-50 senedir PKK orada. Bu bugünlük bir proje değil” dedi. Bir milletvekili de Suriye konusunda “bölgedeki gerilimi azaltan politikalara gidilmesi gerektiğini” söyledi.

(Cumhuriyet - Emine Kaplan)