Abone Ol

AKP’li belediye başkanı Fethullah Gülen’i mübarek insan diye savundu

Manisa’ya bağlı Yunusemre Belediye Meclisi’nde, 1 Ekim 2019’da Kamer Genç ve FETÖ kavgası çıktı. AKP’li Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, 17-25 Aralık süreci öncesi FETÖ’ye destek mesajları attığı iddia edilen bir kişiyi dışarıdan danışman olarak atayınca, CHP grubu tepki gösterdi.

AKP’li belediye başkanı Gülen’i mübarek insan diye savundu

Tartışma Belediye Başkanı Çerçi’nin milletvekiliyken parlamentoda Kamer Genç ile kavgasına gelince ipler koptu.

Odatv'de yer alan habere göre, AKP’li Belediye Başkanı Çerçi konuşmasında, “Ne kadar tanıyorsunuz? Ben 9 yıl çalıştım adamla. Cumhurbaşkanı’na giydiriyor, Başbakan’a giydiriyor, bilmem Fethullah’a giydiriyor, bilmem ne hocaefendiye, başka bir mübarek insanlara sallıyor” ifadelerini kullandı.

İşte o video...

Her şey, AKP’li Başkan Mehmet Çerçi’nin eski Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu’nun Yunusemre Belediyesi’ne dışarıdan danışmanlık hizmeti vereceğini söylemesiyle başladı.

Bunun üzerine CHP Grup Başkanvekili Bülent Mersinli, Mehmet Emin Sofuoğlu’nun 17-25 Aralık operasyonundan birkaç ay önce sosyal medya üzerinden FETÖ’ye destek mesajı attığını iddia ederek, danışman seçiminin yanlış olduğunu ve grubunun alınan karara tepki gösterdiğini ifade etti.

Bunun üzerine Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, danışmanlık görevini üstlenen eski Eğitim-Bir-Sen Başkanı Sofuoğlu’nu savunarak, “Bu konuşma, hükümetin tavrı, terör örgütü olarak bunların kabul edilmesi, belirli bir sürecin sonundadır. Yani geçmişte pek çok insan bunlara öyle bakmadı. Pek çok vatandaş ‘Türkiye’de bir cemaat, hayır işleri yapan dindar bir grup falan’ diye baktı. Ne zaman ki Türkiye Cumhuriyeti’nin bekasına yönelik bazı tavırları görüp, ondan sonra devlet refleksi belirli bir şeye geldi. 17-25 Aralık vs. Bu süreçleri biz yakinen yaşadık, biliyoruz yani. Onun için bunları böyle yormak doğru değil. Bu meclisi aşıyor bunlar. Gerek yok, bu tür şeylere girmeyelim, bunlar bizi aşan iş. Türkiye bir hukuk devleti” dedi.

Bu konuşmanın ardından AKP’li Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ile CHP grubu arasında sözlü tartışma başladı. CHP Grup Başkanvekili Bülent Mersinli, “Doğru diyorsunuz. 17-25 Aralık’tan birkaç ay önce selam yollayan birisi. Hukuki milat 17-25 Aralık’tır! Ondan öncesi vicdanı 2011’dir, MİT TIR’larıyla, dershane tartışmalarıyla olmuştur. AK Parti içerisinde, MHP içerisinde bu danışmanlık kadrosunu yürütecek bir insan kalmadı mı? Çok yanlış buluyoruz, bunun da saptamasını yapmak istedim” diye konuştu.

TARTIŞMA KAMER GENÇ ÜZERİNDEN DEVAM ETTİ

Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ise, CHP Grup Başkanvekili Bülent Mersinli’ye, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin kendine has bazı görüşleri vardır. Ben onlarla yıllarca tartıştım” şeklinde cevap verdi. Bunun üzerine CHP’li Bülent Mersinli, Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’nin milletvekilliği yaptığı 2009 yılında, CHP Milletvekili Kamer Genç ile tartışmasını hatırlatarak, “Rahmetli Kamer Genç de söylediğinde üzerine yürümüştünüz. Kamer Genç haklı çıktı” dedi.

“FETHULLAH’A GİYDİRİYOR, BİLMEM NE HOCAEFENDİYE, BAŞKA BİR MÜBAREK İNSANLARA SALLIYOR”

Tartışma Kamer Genç üzerinden devam edince ortalık bir anda hareketlendirdi. AKP’li Belediye Başkanı Çerçi CHP’li Mersinli’ye cevap verirken, Kamer Genç’in Fethullah Gülen’i hedefe koymasını eleştirdi. Mehmet Çerçi, “Evet. Çok kavga ettim Meclis’te. Bana Kamer Genç’i anlatmayın. Siz tanıyor musunuz? Öldü gitti adam. Ne kadar tanıyorsunuz? Ben 9 yıl çalıştım adamla. Cumhurbaşkanı’na giydiriyor, Başbakan’a giydiriyor, bilmem Fethullah’a giydiriyor, bilmem ne hocaefendiye, başka bir mübarek insanlara sallıyor. Biz de buna topyekün karşı çıkıyoruz” dedi.

Tartışmaya CHP Yunusemre Belediye Meclis Üyesi İlksen Uludağ Özalper de katıldı. Özalper, “Sonuç olarak haklı çıktı. FETÖ’yü ilk kullanan Kamer Genç’tir. Kendisi rahmetli olmuştur. Şimdi hepimiz birlikte ‘FETÖ’ diyoruz. Fethullah Hoca’dan FETÖ’ye döndü” diye konuştu.

“KAMER GENÇ NE BİR DEĞER, NE BİR İNANÇ, NE BİR TERBİYE, NE DE BİR AHLAK TANIR”

Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, vefat eden Kamer Genç’e çok ağır sözlerle yüklenerek, “Bana hiçbir güç dünyada, yeryüzünde Kamer Genç’i savunamaz. Savunursa cevabını alır. Ben bu adamın kaç paralık olduğunu en iyi bilen insanım. Ne ahlak var, ne terbiye var, bırak. Sen neden savunuyorsun? Ben 9 yıl bu adamla kavga ettim, açmayın bu konuyu diyorum” dedi.

CHP’li Meclis Üyesi İlksen Uludağ Özalper, Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’nin konuşmasına tepki göstererek, “Bu mecliste yeni bir tartışma açmak istemiyorum ama ‘bu adam’ diye konuşmanız bizim için çok rahatsızlık verici. Biz böyle bir şeyi asla kabul etmiyoruz. Halkın oylarıyla seçilmiş ve vefat eden bir milletvekiline ‘bu adam’ diyemezsiniz” ifadelerini kullandı.

“BU ADAM DEMEYEYİM DE NE DİYEYİM, BU KADIN MI DİYEYİM?”

CHP’li bazı meclis üyeleri de, 2009 yılında TBMM toplantısında Kamer Genç ile Mehmet Çerçi arasındaki kavganın terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen’e FETÖ demesiyle başladığını belirtti. Bunun üzerine daha da hiddetlenen AKP’li Başkan Çerçi CHP grubundan verilen tepkileri, “Ben size bu ölen arkadaşın konuşmalarını getireyim. Siz de ‘bunlar nasıl konuşmalar, ne biçim konuşmuş, bu nasıl bir üslup’ diyeceksiniz.

Bunlar bu meclisin yetkisi de değil, gündemi de değil. Bana söylediklerini şimdi anlatayım mı burada? Bana söylediklerini burada konuşmaya kalksam bu meclisin ahlakının dışında şeyler bunlar. Şu adamın mevzusunu kapatır mısınız burada? Bu meclisin havasını siz neden sabote ediyorsunuz? Ne diyeyim, ‘bayan’ mı diyeceğim? Adam demek ne demek? Bu nasıl bir particiliktir ya, Allah Allah…

Nereden biliyorsunuz? Siz orada mıydınız? Sen sadece yarım dakikalık kesilmiş, özellikle birilerinin yönlendirdiği kısmı görüyorsun. Önünü arkasını görüyor musun? Açmayın bu adamın mevzusunu. Buraya siz getiriyorsunuz. Ne diyeceğim, ‘bu kadın’ mı diyeceğim? Tanımadığınız bir adamın peşine düştünüz. Ben o adamla 9 yıl çalıştım. Sohbetim de oldu, iyi kötü bir şeyim de oldu. Adamın üslubunu biliyorum kardeşim.

Bu meclise bunu getirmek kadar yanlış bir şey yok. Burası yerel meclis, burası Türkiye Büyük Millet Meclisi değil. Orada bile gündeme gelmiyor bu konu. Ben CHP’lilerle parlamentoda da, bu mecliste de çok mücadele ettim. Buna alışkınım ama burasının seviyesini bu hale getirmeyin. Lütfen sizi uyarıyorum, yapmayın. Beni kalkıp Kamer Genç ile yargılamayın. Bir daha bu ismi burada kullanmayın. Hepiniz birden Kamer Genç’in avukatı oldunuz.

Ölmüş bir adamın ismini gündeme getiren sizsiniz. İdealleri olan, davası olan, maneviyatı olan bir adamı Kamer Genç gibi hiçbir değer yargısı olmayan bir adamla yargılıyorsunuz. Ben bunu yüzüne de söyledim. Sen ne inançsız adamsın, ne bilmem ne adamsın, yüzüne de söyledim. Bana kalkıp onu savunmayın. Tanımadığınız bir adamı bana karşı savunmayın.

Kamer Genç kim ya? Üçünüz birden Kamer Genç’in avukatı oldunuz, yakışıyor mu size? Sizi uyarıyorum, bu konuyu bir daha açmayın. Benim yaşadıklarım var 10 yıl. Bir daha böyle bir şey gelirse daha ağır konuşurum. Lütfen bunlara girmeyin, internette yazılan 1 dakikalık bir şeyle Kamer Genç üzerinden yargılamasın kimse. Benim hayatım ortada, geçmişim ortada” ifadelerini kullandı.

CHP’Lİ VE İYİ PARTİLİ ÜYELER SALONU TERK ETTİ

Kamer Genç ve FETÖ tartışmasının bitmesinin ardından Yunusemre Belediyesi’nin yaptığı Yağlı Güreş Şenliği’nin videosu gösterilmeye başlandı. Bu sırada CHP’li ve İYİ Partili meclis üyeleri salonu terk etti.

Berfin Adıcan

Odatv.com