Abone Ol

AKP'li Başkan Kendisiyle Fotoğraf Çektirmek İstemeyen Memuru Tehdit Etti

AKP'li Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'nın kendisi ile fotoğraf çektirmek istemeyen memur işçi M.K.'ye hakaretleri, tehditleri ifşa oldu.

AKP'li Başkan Kendisiyle Fotoğraf Çektirmek İstemeyen Memuru Tehdit Etti

İstanbul Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı 28 Ocak 2021'de İşletme ve İştirakler Müdürlüğü'ne yaptığı ziyaret sonrasında çalışanlarla fotoğraf çektirmek istedi. Ancak devlet memuru M.K., Çağırıcı ile fotoğraf çektirmek istemedi. KRT’den Mutluhan Yıldız’ın haberine konu olan ses kaydında, AKP’li Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, memura hakaretler yağdırdı.

'BUNUN ELİNE DÜDÜK VERİN, KAPIYA DİKİN'

Çağırıcı, "Kim lan bu geri zekalı, aptal herif, ukela, niye oğlum bunun siciliyle oynamıyorsunuz, bunun eline düdük verin, kapıya dikin gitsin mahkemeye" ifadelerini kullandı. Memur M.K. ise Çağırıcı'nın hakaret ve tehditleri karşısında sakinliğini bozmadı.

Belediye yönetimi M.K.'ye 'saygısızlık' suçlamasında bulundu. M.K. hakkında önce inceleme başlatıldı, ardından açığa alındı.

M.K., olay günü bulundukları ortamda çok sayıda kişinin olduğunu, görüntülerin çekilmiş olabileceğini, bu görüntülerin izlenmesi ve incelenmesi halinde bir saygısızlığının olmadığının görüleceğini belirterek görüntüleri bulunmasını ve incelenmesini talep etti. Ancak belediye yönetimi kabul etmedi.

M.K. hukuk mücadelesi ile görevine geri döndü, ancak bu sefer de sürgün edilerek kadrosu ile ilgisi olmayan işlere gönderildi. M.K.'nin sendikal hakları belediye tarafından engellenirken; bilgi edinme dilekçeleri de cevapsız kaldı.

Geçtiğimiz günlerde AKP'li Çağırıcı'nın devlet memuru M.K.'ye hakaret ve tehditleri ifşa oldu. Sosyal medyada yayınlanan ses kayıtlarında Çağırıcı'nın çılgına döndüğü, sesini yükselttiği duyuluyor. AKP'li Başkan Çağırıcı'nın ses kayıtlarında Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin'e hukuksuz talimatlarda bulunduğu, Şirin'in de "Tamam Başkanım" dediği ortaya çıktı.

Birgün