Abone Ol

AKP'li Aydemir'den Dikkat Çeken İfadeler

AKP'li Aydemir, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde cumhurbaşkanı seçilme şartı olan yüzde 50 artı 1 konusundaki değerlendirmelerin hatırlatılması üzerine dikkat çeken ifadeler kullandı.

AKP'li Aydemir'den Dikkat Çeken İfadeler

Cumhurbaşkanı seçilmek için '50+1' şartına Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Cemil Çiçek'in ardından bir tepki de AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir'den geldi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında konuşan Aydemir, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde cumhurbaşkanı seçilme şartı olan yüzde 50 artı 1 konusundaki değerlendirmelerin hatırlatılması üzerine dikkat çeken ifadeler kullandı.

Aydemir, "Sayın Cumhurbaşkanı'mızın düşüncesine sonuna kadar saygı duyuyorum. 50 artı 1, suni birtakım ittifakların önünü açıyor. Millet İttifakı'na bakın, öylesine savrulmalar yaşanıyor ki; HDP ile normal şartlarda İYİ Partinin bir araya gelme şansı var mı? Ama bir araya gelmişler. Bunu, karşı tarafa kaybettirme adına yapıyorlar. Kazanma değil, kaybettirme esaslı. Böyle bir mahsuru olduğu aşikar" ifadelerini kullandı.

CEMİL ÇİÇEK NE DEMİŞTİ?

Bir dönem Adalet Bakanlığı görevini de yürüten Cemil Çiçek, cumhurbaşkanı seçilmek için gereken 50+1 şartına bir dizi eleştiri yöneltmişti:

"Anayasa toplantısında 50+1'in hem bugün hem de gelecekte önemli sıkıntılara sebebiyet vereceğini ve Türkiye'yi bir kaosa sürükleyeceğini söyledim yine söylüyorum. Bu sözlerim iktidar ya da muhalefet yanlısı değil. Söylediğim cümleler gayet açık. 50+1 ciddi problem çıkarıyor. Gelecekte de çıkaracak."

Odatv.com