Abone Ol

AKP'den flaş Togo Kuleleri açıklaması

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Sinan Aygün'ün Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkındaki iddialarına ilişkin, "Biz, kim kime ne demiş, kim haklı, kim haksız bilemeyiz. Cumhuriyet Halk Partisi ile ilgili bir gündemdir." açıklamasında bulundu.

AKP'den flaş Togo Kuleleri açıklaması

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısı sonrası gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Çelik'in konuşmasından satır başları şöyle:

DOĞU AKDENİZ

"Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin çıkarlarını hiçe sayarak fiili durum oluşturmaya çalışanlara bir kere daha hukuk ve diplomasi yoluyla cevap verilmiştir. Bunu anlamayanlara kahraman Deniz Kuvvetleri orada bayrak göstermeye devam etmektedir."

"Milli çıkarlarımızın korunması için Akdeniz başta olmak üzere herhangi bir yerde açık ve aleni bir şekilde Türkiye'ye karşı bir organizasyon kurulmak isteniyorsa diplomasi ise diplomasi, sert güç unsurlarını kullanmak gerekiyorsa sert güç unsurları kullanılır."

LİBYA İLE YAPILAN MUTABAKAT MUHTIRASI

Türkiye, Akdeniz'de örülmeye çalışılan duvarı bu şekilde yok etmiştir."

İDLİB: Tekrar bir mülteci akınının orada hareketlendiği bilgisi geliyor. Bundan sonra Türkiye bu mülteci akınını tek başına karşılayamaz."

KAŞIKÇI CİNAYETİ

Tatmin edici bir karar değil, maalesef kaygılarımızı haklı çıkaran bir karar oldu."

ABD YAPTIRIMLARI

ABD Kongresi’nin her iki kanadında iç siyasi hesaplarla birtakım hareketler olduğunu görüyoruz. Rasyonel dış politika hesaplarıyla yapılsa Türkiye’ye, böylesine önemli müttefike, yaptırım diliyle konuşmak yerine tam tersine daha çok işbirliği nasıl yapabiliriz demeleri gerekiyordu. Son derece güçlü ilişkilere sahip müttefiklik ilişkilerimiz bu kararlarla giderek daha kırılgan hale geliyor. Müttefiklerimize daha sağduyulu, rasyonel politikalar üretmeleri konusunda bir çağrı yapıyoruz."

KANAL İSTANBUL

"Ödeme yapmayacağız açıklaması" devlet adamlığı konusunda ne kadar yoksun olunduğunun göstergesidir. Birisinin "ben bu şirketlere para ödemem" demesi milli iradeye karşı gelmektir.

Kanal İstanbul'un Montrö ile çelişen bir tarafı yoktur. Askeri gemilerinin geçişi sağlanacaktır. Zaman içerisinde siyasal ve ekonomik getirilerini paylaşacağız.

TOGO KULELERİ İNŞAATININ MÜHÜRLENMESİ

Sadece basından izliyoruz. Bu konuda kapsamlı, ayrıntılı bir açıklama yapması gereken taraf Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Biz, kim kime ne demiş, kim haklı, kim haksız bilemeyiz. Cumhuriyet Halk Partisi ile ilgili bir gündemdir. Cumhuriyet Halk Partisi yönetiminin kamuoyunu tatmin edici bir açıklama yapması gerekir.

cumhuriyet