Abone Ol

AKP’den Ali Babacan açıklaması: Dikkate değer yeni bir şey bulmak mümkün değil

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, NTV'de Funda Görey'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

AK Parti’den Ali Babacan açıklaması

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, kurucusu olduğu AKP’den istifa eden ve uzun süre sonra ilk kez dün akşam canlı yayına çıkan eski bakan Ali Babacan’ın eleştirilerine ilişkin, “17 yılda birçok ayrılmalara vesile oldu. Trende inenler oldu. Trende inenlerin de neler söylediğini, argümanlar ortaya koyduğunu gördük. Açıklamalarında dikkate değer yeni bir şey bulmak mümkün değil” dedi.

Ünal, “15 Temmuz’la ilgili, FETÖ ile ilgili ne diyorsunuz? Günü geçmiş neoliberal tezler sunacaksınız, bu yeni değil. Üzerinden düşünülmesi gereken bir konu olarak görmüyorum. Sanki AB 2005 yılındaki AB. Türkiye özgürlüklerini korudu. Türkiye ekonomisine dönük bütün saldırıları püskürtmüş siz bunların hiçbirisini konuşmayacaksınız dünya barışı, Türkiye'nin yalnızlığın diyeceksiniz. Türkiye yalnız değil. Kararlı bir diplomasiye sahip. Biz önümüze bakıyoruz." diye konuştu.

Ünal canlı yayındaki açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Kamuoyu çalışmalarını geniş bir şekilde takip ediyoruz. Parti kurmak isteyenlere 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerini bekledi. Türkiye'de siyasi boşluk yok AK Parti nezdinde. CHP nezdinde baktığınızda çok ciddi bir siyasi boşluk var"

"CHP kendi iç hesaplarına bizi karıştırmasın"

Beştepe'yi bir CHP'linin ziyaret ettiği polemiğine ilişkin Ünal, "Yazan, konuşan, iddiayı doğrulayan belli. Çin Seddi nereden çıktı? Ne yazık ki kendileri çalıp kendileri oynuyor. Olay tamamen kendileri ile ilgili. İddia sahibi iddiasını ispat etmekle sorumludur. Belge, delil, hiçbir şey yok. Siz birilerini sorumlu tutuyorsunuz. Bizim o mesele ile alakamız yok. Lütfen CHP bizi iç hesaplarına karıştırmasın. AK Parti’nin kendi tabanıyla ilgili herhangi bir sorun söz konusu değil" diye konuştu.

Babacan ne demişti?

Yeni parti kurma hazırlığı içinde olduğu bilinen Ali Babacan, kurucusu olduğu AKP’den istifa etmesinin ardından ilk kez canlı yayına katıldı.  Babacan bugün HaberTürk TV'de yayımlanan Teke Tek programında saat 21.00'da Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtladı.

2019'un sonuna kadar partinin tüzel kişiliğini kurmayı amaçladıklarını söyleyen Babacan öncelikli sorunlar olarak ekonomi, insan hakları ve ifade özgürlüğü ihlalleri, demokrasi ve parti içi demokrasiyi gösterdi. Babacan AKP içinde bu ilke ve değerler örselendiği için ayrıldıklarını ifade etti.

"Türkiye'deki problemlerin mevcut yönetimle çözülemeyeceğini" söyleyen Babacan kadro hareketi ve ortak akılla çalıştıklarını, sorunlar üzerine çalışma kurulları oluşturulduğunu belirtti.